Een Helmondse…

is een persoon

• [Geslacht] is een vrouw

Algemene voorbeelden

Judith Meulendijks is donderdag bij het Thailand Open badminton in de tweede ronde uitgeschakeld. De Helmondse, die vorige week verrassend het toernooi van Macau op haar naam schreef, verloor in drie games van de Japanse Hirose.

Tijdens de Zuid-Nederlandse kampioenschappen judo voor jeugd (tot 15 jaar) is de Brandevoortse Maud van der Sommen kampioen geworden in de klasse tot 48 kilogram. De Helmondse, die traint bij Essink Sportcentrum in Eindhoven, werd enkele weken geleden ook al uitgeroepen tot 'Sporttalent van het jaar' in Helmond.

Lotte Jacobs uit Helmond won in Indiana de race over 1 mijl. De HAC-atlete boekte daarmee haar tweede overwinning van het seizoen. De Helmondse, die in Amerika studeert en traint, won de wedstrijd over 1 mijl (1609 meter) in een tijd van 4.57,62 minuten en bleef daarmee de Amerikaanse Betty Clark (4.58,37) nipt voor.