Hindoestaanse


Hindoestaanse 1.0

vrouw die behoort tot een volk in Suriname dat afkomstig is uit Brits-Indië; Indische Surinaamse

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Hindoestaanse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Ze waren geen van beide christelijk, christen of als christelijk christen opgevoed. Een vrolijke Hindoestaanse en een verwaterde moslim, maar beiden hadden elkaar in de winkel getroffen in een zwak voor de kerst en het engelenhaar dat eromheen hing, alhoewel Amar had tegengestribbeld de eerste keer dat ze het opperde en zich verborg achter de grote, autoritaire rug van Koning Klant.

    De langverwachte, Abdelkader Benali,

    Er komt nu een andere trek van Suriname's traditionele houding tegenover rasverschillen, verankerd in Roy's vader, aan het licht. Zo afwijzend als hij staat tegenover de Hindoestaanse, zo gelukkig is hij met het bezoek van Nederlands blonde Willeke.

    Ik draag geen helm met vederbos, W.F. Hermans,

    Moeder Theresa krijgt in 1989 hartproblemen, ze krijgt een pacemaker en ondergaat regelmatig hartoperaties. Op 5 september 1997 overlijdt ze onverwachts in het moederhuis. Ze is 87 jaar geworden [...]. Zij wordt opgevolgd door zuster Nirmala, een Hindoestaanse die door moeder Teresa tot het Christelijke geloof is gebracht.

    http://heiligeninkruissteek.50webs.com/plaatjes/moederteresa.html

    Ik heb intussen ook een paar medestudenten wat beter leren kennen, waaronder een Hindoestaanse die gek is op Indisch koken en die mij vol enthousiasme masala-recepten doorgeeft, geweldig vind ik dat.

    http://lizeinleiden.wordpress.com/2010/09/15/hindi/,

    Waarom dan die Hindoestaanse naam? Of je bent een fake-figuur of je bent een Hindoestaanse die niet kan waarderen dat ze als Hindoestaanse is geboren. Tussen de wal en het schip. Of ben je als een travestiet en beweer je: innerlijk ben ik zwarte, maar uiterlijk ben ik Hindoestaans?

    http://www.waterkant.net/suriname/2013/09/06/eenheid-suriname-zolang-je-in-je-hokje-blijft/,