Hongkonger


Hongkonger 1.0

iemand die afkomstig is uit Hongkong; inwoner van Hongkong

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Hongkonger…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Hongkong
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Hongkong; is geboren in Hongkong

    Algemene voorbeelden


    Indien er teveel misloopt in Hongkong, kan China de hoop op een sluipende hereniging van Taiwan met China wel opgeven. Maar, voeren de achterdochtigen aan, daartegen staat dat de Pekingse leiders als de dood zijn voor "democratische besmetting" door Hongkong, dat de jongste jaren toch allerlei vrijheden verkreeg. De jongste jaren pas, want Londen vroeg de Hongkongers absoluut hun mening niet toen het in 1984 het akkoord met Peking sloot over de overdracht.

    De Standaard,

    Hoogleraar Shui-fong Lam heeft ze bewaard in haar archiefkast: de tekeningen die adolescenten in Hongkong meer dan tien jaar geleden maakten. Lam vroeg hen destijds een typische Chinees en een typische Hongkonger op papier te zetten. De Hongkongers: een jonge vrouw in keurig mantelpak – aktentas in haar hand – en een man in pak, mobieltje in de zak van zijn colbert, papieren en tas in zijn handen. De Chinezen: een vrouw met twee lange vlechten in het haar, simpele bloes met bloemmotief en een opgelapte broek. En een droefkijkende man in vuil hemd met een koe naast hem in de wei.

    http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article1643496.ece

    In 1997 overleden zeven inwoners van Hongkong aan vogelgriep en in februari 2003 overleed nog een Hongkonger aan griep die hij van een vogel had gekregen. In alle gevallen ging het echter om medische zeldzaamheden.

    http://www.scholieren.com/werkstukken/13310