IJmuidenaar


IJmuidenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit IJmuiden: inwoner van IJmuiden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een IJmuidenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in IJmuiden
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit IJmuiden; is geboren in IJmuiden

    Algemene voorbeelden


    Een 40-jarige IJmuidenaar is gisteren opgepakt wegens mishandeling van dieren. In zijn huis werden meer dan tachtig tamme ratten in erbarmelijke toestand aangetroffen.

    http://users.pandora.be/mosratten/krant/tachtig_tamme_ratten_uit_woning_gehaald.htm

    Na de publicatie in deze krant over de drie elektrische klokken in huize Zwakman die van de ene op de andere dag achttien minuten voor liepen, ontving de IJmuidenaar zo'n 35 telefoontjes. Een deel daarvan ging over mogelijke stroomvervuilers die de spanningsfrequentie kunnen hebben beïnvloed. Brandde er op gezette tijden immers geen licht bij de slagerij die al lang gesloten was, aldus een van de bellers die een helder verband met een illegale wietkwekerij zag.

    Haarlems Dagblad,

    Ruim een half jaar geleden begon hij de voorbereidingen voor zijn eerste kotter. Donderdag werd het casco van de boot te water gelaten. "Hij heet de Maree-kotter" vertelt Wijker. "Het is een stoer en eenvoudig schip en net als de Renault 4 is hij erg functioneel", meldt Wijker, die de kotter helemaal alleen ontwierp en bouwde aan de hand van een schaalmodel. De IJmuidenaar hoopt nu op meerdere orders voor de Maree-kotter. "Je kan er met zes man op slapen. Het schip is geschikt als pleziervaartuig. Maar ook de kleinere beroepsvisser zou er mee uit de voeten kunnen."

    Haarlems Dagblad,