Ierse


Ierse 1.0

vrouw die behoort tot het Ierse volk; vrouw die afkomstig is uit Ierland; inwoonster van hetzij de Ierse Republiek, hetzij Noord-Ierland

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Ierse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Hoofdsemagram: Ier


    Algemene voorbeelden


    Christabel Bielenberg is een Ierse, getrouwd met een Duitser, en zij bracht de oorlog in Duitsland door.

    NRC,

    Zaterdag 13 april 1912. Vele derdeklas passagiers hebben hun huis en haard achter zich gelaten en zijn op weg naar Amerika in de hoop op een beter leven. Onder hen de Ierse Kate McGowan.

    http://www.musicals.nl/titanic/

    Door haar zege kwam Maria Mutola in het bezit van vier kilo goud. Ook de Ierse Sonia O'Sullivan, de Algerijn Noureddine Morceli, de Amerikaan Michael Johnson en de Noorse Trine Hattestad lopen het risico bij het vertrek van de luchthaven Zaventum te worden belast met extra kosten.

    NRC,

    De VN hebben na de volkerenmoord commissies van onderzoek naar de schendingen van de mensenrechten gecreeerd. De Ierse Karen Kenny, ex-hoofd van zo'n commissie, zei twee maanden geleden: "We hebben onderzoeksrechters nodig, gerechtelijke en ballistische experts, analisten van geheime militaire informatie en aanklagers die in het verleden met oorlogsmisdaden te doen hebben gehad."

    NRC,

    De Amerikaanse blok graniet Amy Van Dyken haalde vier keer goud. Maar daar waren twee estafettenummers bij, zodat de prestaties van de Ierse Michelle Smith meer tot de verbeelding spreken: goud op de 200 en 400 m wissel en de 400 m vrij, brons op de 200 m vlinder.

    De Standaard,

    De Ierse Brigida van Kildare (1 februari) wordt nog, zij het matig, vereerd in Meeuwen.

    De Standaard,

    Prine is opnieuw gehuwd met een Ierse, Fiona, en ze hebben twee baby's.

    De Standaard,