Jamaicaanse


Jamaicaanse 1.0

vrouw met de Jamaicaanse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Jamaicaanse volk; vrouw die afkomstig is uit Jamaica; inwoonster van Jamaica

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Jamaicaanse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    De Russische atlete Irina Privalova heeft gisteravond bij indoorwedstrijden in Madrid het wereldrecord op de 50 meter verbeterd en gebracht op 5,96 seconden. Ze was bij haar eerste optreden dit seizoen vierhonderdste sneller dan de Jamaicaanse Merlene Ottey vorig jaar in Moskou.

    NRC,

    De Jamaicaanse Julie Cuthbert liep tijdens indoorwedstrijden in Dortmund een beste wereldjaarprestatie op de 200 meter voor vrouwen met een tijd van 22,80 seconden.

    De Standaard,

    Onyali, Afrikaans kampioene op de 100 en 200 meter, reageerde op 4 februari in Stuttgart positief bij de dopingkontrole. Ze eindigde daar als derde op de 60 meter indoor achter de Duitse Melanie Paschke en de Jamaicaanse Merlene Ottey.

    De Standaard,

    Ann Mercken werd tweede op de 400 meter horden. Zij finishte in 55.90, de zege ging naar de Jamaicaanse Deon Hemmings in 55.13.

    De Standaard,

    De beste prestatie in Milaan kwam echter van Merlene Ottey. De 35-jarige Jamaicaanse werd met haar 10.74 op de 100 meter de tweede sprintster aller tijden achter Florence Griffith-Jonyer (10.49 tijdens de Spelen van Seoul).

    De Standaard,

    In '93, na de finale van de 100 meter voor vrouwen op het WK, zeulde Merlene Ottey met de finishfoto rond om te bewijzen dat ze zich eerder over de aankomst gooide dan de tot winnares uitgeroepen Gail Devers. Zaterdagavond was het opnieuw zover. "Is er soms wat veranderd aan het reglement?", vroeg Ottey zich af. "Ik raak stilaan in de war. Telt voortaan misschien het hoofd, niet meer de romp? Met het hoofd wint Gail, met de romp ben ik het." De Jamaicaanse tekende protest aan, allicht tegen beter weten in. Vrij snel kwam inderdaad de bevestiging van het verdict: Devers bleef eerste, Ottey werd tweede.

    De Standaard,