Kapellenaar


Kapellenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Kapellen; inwoner van Kapellen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Kapellenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Kapellen
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Kapellen; is geboren in Kapellen

    Algemene voorbeelden


    Toen de toeristische attractie opende, kocht hij een toegangskaartje van honderd frank. Volgens de concierge leek de man "in de war". Hij waarschuwde de torenwachter, die de Kapellenaar achterna snelde. Maar toen de torenwachter bovenkwam, was de man al door een van de galmgaten op het panoramisch dek gesprongen. Een Japanse toerist die op de binnenkoer van de Halletoren stond, was getuige van de sprong. Hij sloeg alarm, maar toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was de Kapellenaar al overleden.

    De Standaard,

    Ook voor Kapellenaar Jacky Buchmann (VLD) heeft de uitspraak politieke gevolgen. Minister van Binnenlandse Zaken Johan Vande Lanotte weigerde hem omwille van de zaak te benoemen. De Kapellenaar draagt nog wel de titel van burgemeester, maar teert daarmee eigenlijk nog op de aanstelling uit vorige legislatuur.

    De Standaard,

    Sébastien [...] Godefroid, qua lichaamsbouw en gewicht het ideale type voor de Finn-klasse, rukte gestaag op in de stand. Na een wat aarzelende start (een 13de plaats in de eerste regatta, een 24ste slechts in de tweede), voer de 25-jarige Kapellenaar het ene topresultaat na het andere bij elkaar.

    De Standaard,