Katwijkenaar


Katwijkenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit de Zuid-Hollandse plaats Katwijk of in het bijzonder uit een van de kernen van die gemeente, t.w. Katwijk aan Zee, Katwijk-Noord of Katwijk aan den Rijn; Katwijker; ook: iemand die afkomstig is uit de Noord-Brabantse plaats Katwijk in de gemeente Cuijk; inwoner van Katwijk

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Katwijkenaar…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Dirk Kuyt is nog twee wedstrijden verwijderd van zijn honderdste optreden in het Nederlands elftal [...]. Op het moment dat de Katwijkenaar zijn honderdste cap bijschrijft, dan krijgt hij een horloge met inscriptie aangeboden en bij de eerstvolgende interland na het bereiken van de mijlpaal, een schaal met daarin gegraveerd zijn gespeelde interlands.

      http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/17382/jubileum-zicht-voor-dirk-kuyt,

      Opmerkelijk is dat vanaf 1994 de Katwijkenaren gedwongen waren zich druk te maken over de toelating van prostitutie, het homohuwelijk en de openstelling van winkels op zondag.

      http://www.katholieknieuwsblad.nl/boek/item/1377-alles-anders-in-katwijk.html,

      Donderdagochtend heeft op het Stationsplein in Cuijk een woordenwisseling plaatsgevonden tussen een 30-jarige inwoner van Katwijk (NB) en een 33-jarige inwoner van Cuijk. Daarbij is gestoken met een mes. De 30-jarige Katwijkenaar is gewond geraakt.

      http://www.nieuwsbank.nl/inp/2003/02/27/R227.htm,

      De molen tussen Katwijk en Linden, is volgens de Lindenaren de Lindense Molen en volgens de Katwijkenaren de Katwijkse molen.

      http://nl.wikipedia.org/wiki/nl:Linden%20(Noord-Brabant)?uselang=en,

      Door de aanleg van Rijksweg A 73 met de brug in Linden hield de veerdienst Katwijk-Mook op te bestaan. Deze stille plek werd al snel overwoekerd door onkruid en struiken. In 2006 is de dorpsraad Katwijk begonnen om plannen op te stellen voor hergebruik van de historische plek. Deze vernieuwde veerstoep wordt op zaterdag 22 juni op feestelijke wijze geopend [...]. Het wordt een feest voor Katwijkenaren door Katwijkenaren en begint op zaterdag 22 juni 2013 om 14.00 uur.

      http://www.cuijk.nl/actueel/wegafsluitingen_42199/item/opening-vernieuwde-veerstoep-katwijk-op-22-juni_38661.html,

      Nielen, 74 jaar, is geen geboren Katwijkenaar. Geboren in Weurt deed hij niet echt mee aan Carnaval. "Dat werd in die tijd gevierd in Nijmegen en daar hadden ze járen achter elkaar dezelfde prins", weet hij nog.

      http://www.deweekkrant.nl/print?printid=92818,

      Katwijkenaar 1.1

      iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Katwijk; Katwijker
      Meestal in het meervoud.

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een Katwijkenaar…

      is een persoon

          Algemene voorbeelden


          In de tiende minuut van de verlenging deed Stefan Mertens namens Noordwijk gouden zaken. De aanvaller, ingevallen in het duel met Quick Boys, zette Noordwijk op 1-0 tegen de Katwijkenaren, die aan 0-0 genoeg hadden omdat het doelsaldo van de reguliere competitie dan doorslaggevend zou zijn.

          http://www.topklasser.nl/nl/nieuws-topklasse-zaterdag/1494-noordwijk-na-thriller-naar-topklasse

          De wanorde bij de Katwijkenaren resulteerde in een 2-0 ruststand voor Heijen, dat goed gebruik maakte van de wanorde bij Siol.

          http://www.gelderlander.nl/sport/voetbal/amateurvoetbal/siol-zet-vooral-zichzelf-te-kijk-1.4039783,

          Al vanaf het begin zette Gassel de SIOL verdediging onder druk en kreeg hierdoor enkele kansen. Gelukkig voor de Katwijkenaren misten de Gassel spitsen jammerlijk.

          http://www.deweekkrant.nl/artikel/2007/november/12/voetbalberichten_uit_gemeente_cuijk_nieuwe_sponso/,