Koeweiti


Koeweiti 1.0

iemand met de Koeweitse nationaliteit; iemand die behoort tot het Koeweitse volk; iemand die afkomstig is uit Koeweit; inwoner van Koeweit
In het meervoud ook in toepassing op het volk.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Koeweiti…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Koeweit
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Koeweit; is geboren in Koeweit
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] heeft de Koeweitse nationaliteit; is Koeweits staatsburger
  • [Overtuiging of levensbeschouwing] is moslim

Algemene voorbeelden


Als je met zevenhonderdvijftigduizend mensen tien procent van de wereldolievoorraad bezit ben je het rijkste volk op aarde. Koeweiti's hoeven in hun leven dan ook niet te werken, althans niet hard te werken. Het harde werk wordt er gedaan door de ongeveer tweeënhalf miljoen buitenlanders die op contractbasis in het land verblijven.

Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid, Ronald Giphart,

Niemand weet echt wat hij moet doen. Er zijn mensen die een gasmasker bij zich dragen, maar moeten ze dat al opzetten? Of moeten ze wachten op de tweede sirene, die waarschuwt dat het echt gevaarlijk wordt? En moeten ze eigenlijk naar een schuilkelder en zo ja, waar is die dan? Het zijn vragen die schreeuwen om een antwoord. Vragen die eigenlijk niet gesteld moeten worden na de uitgebreide campagne die weken werd gevoerd. Er werd vaak niet eens naar geluisterd, overtuigd als de Koeweiti's waren van Saddams onmacht om hun hoofdstad te bestoken.

Rotterdams Dagblad,

Van de werkende Koeweiti's staat 97 procent op de loonlijst van de overheid.

NRC,