Liberiaanse


Liberiaanse 1.0

vrouw met de Liberiaanse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Liberiaanse volk; vrouw die afkomstig is uit Liberia; inwoonster van Liberia

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Liberiaanse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    In 2011 wonnen drie vrouwen de Nobelprijs voor de Vrede. Twee Liberiaansen en een Jemenitische [...]. De eerste vrouw is de huidige president van Liberia: Ellen Johnson Sirleaf. Zij heeft zich jarenlang ingezet tegen de heersende burgeroorlog. En nu is ze bezig met de opbouw van haar land. De andere Liberiaanse is Leymah Roberta Gbowee, die zich inzette voor het beëindigen van de burgeroorlog, de slachtoffers van diezelfde burgeroorlog hulp verleende en zich vervolgens inzette voor het presidentschap van Sirleaf. De derde vrouw is Tawakkol Karman, een mensenrechtenactiviste uit Jemen.

    http://sasati.infoteur.nl/specials/nobelprijs-vrede.html

    De Liberiaanse aartsbisschop Michael Kpakala Francis (1936) laat even op zich wachten. In het overkapte plaatsje in de tuin van de katholieke compound in Monrovia praat hij met een Liberiaanse die haar verhaal kwijt wil. Tijdens de recente gewelddadigheden in Monrovia verkrachtten en vermoordden regeringstroepen haar tienjarige dochter.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/archief/article/detail/1780554/2003/09/24/Als-iemand-mij-wil-doden-ga-ik-rustig-naar-huis.dhtml,

    Zeven verdachten krijgen wel werkstraffen, voor discriminatie. De jongens, die doorgaans samenschoolden rond een kiosk in het centrum van het dorp, riepen woorden als 'monkey' en 'ga terug naar je land'. Ophelia Hayes, een Liberiaanse die door de Nederlandse overheid is uitgenodigd om met haar gezin hier naartoe te komen, zei blij te zijn dat vier jongens excuses hebben gemaakt. Zeven anderen deden dat niet. Die ontkenden zelfs iedere betrokkenheid. "En dat heeft mij pijn gedaan", aldus Hayes.

    http://www.bndestem.nl/algemeen/binnenland/pesters-gezin-waspik-deels-vrijgesproken-1.562636,