Limburgse


Limburgse 1.0

vrouw die afkomstig is uit Belgisch-Limburg of Nederlands-Limburg; inwoonster van de Belgische of Nederlandse provincie Limburg

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Limburgse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Kim Clijsters heeft zich geplaatst voor de finale van de Masters. Venus Williams gaf geblesseerd op in de eerste set. In die finale neemt de Limburgse het op tegen Serena Williams, het nummer 1 van de wereld.

    http://www.sport.be/nl/tennis/2002/20021110.html,

    Carla Beurskens, nationaal recordhoudster met 2.26.34, loopt in Amsterdam haar 28e marathon. In 27 wedstrijden over 42 kilometer en 195 meter zegevierde de Limburgse elf maal, eindigde zij zeven keer als tweede en werd zij eenmaal derde.

    Meppeler Courant,

    Hij trouwt met Annie, een Limburgse uit SintTruiden.

    In rook opgaan; Nestor, het mes van de profeet, August Thiry,

    Sinds donderdag wordt de 16-jarige Olga Pisters uit Kessenich gezocht. De Limburgse, die op school zit in Maaseik, zou in handen van een loverboy zijn gevallen.

    http://www.limburger.nl/article/20131116/REGIONIEUWS04/131118963/1008,

    Joke is een Limburgse, Egidio een Italiaan, samen hebben ze kindjes én twee klerencollecties.

    De Standaard,

    Deborah Ostrega - de Limburgse die in 2011 nog te zien was in 'Expeditie Robinson' - vecht al een tijdje een mediaoorlog uit met haar ex, Carlo Didden, maar zaterdagavond liep een en ander flink uit de hand. Deborahs nieuwe vriend, de Nederlandse zanger en acteur Ernst Löw, zocht Didden op in het Neerpeltse restaurant waar hij op dat moment aan het werk was, en sloeg hem in elkaar.

    http://www.she.be/celebrities/aid1534646/vriend-slaat-ex-deborah-ostrega-in-elkaar-3.aspx,

    De enige verliespartij kwam op naam van Linda Creemers. De Limburgse die in de finale de voorkeur kreeg boven de ervaren Elena Timina en het gehele toernooi nog ongeslagen was, kon het vertrouwen in de finale niet waarmaken.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/1024765/2010/09/16/Tafeltennisters-voltooien-trilogie.dhtml,

    De Limburgse Marie-Antoinette Theunissen, die onder de schuilnaam MAT gedichten naar Hoger Leven opstuurde.

    Ik ga altijd uit de weg voor een andere ezel, Jos de Man,