Malinese


Malinese 1.0

vrouw met de Malinese nationaliteit; vrouw die behoort tot het Malinese volk; vrouw die afkomstig is uit Mali; inwoonster van Mali

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Malinese…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Het Europees Parlement [...] veroordeelt met name met klem de racistische moord in België op de Malinese Oulemata Niangadou, en het Belgische kind dat zij onder haar hoede had, door een extreemrechtse jongeman die enkele ogenblikken daarvoor een vrouw van Turkse afkomst ernstig had verwond toen hij probeerde haar te doden.

    http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+MOTION+B6-2006-0330+0+DOC+WORD+V0//NL,

    Iedereen werd donderdag geraakt. Letterlijk en figuurlijk. Een blond meisje met blauwe ogen, een Turkse die hier al jaren woont en volkomen ingeburgerd is. Een Malinese die hier een jaar verblijft. Elke Antwerpenaar kan zich met een slachtoffer identificeren. De hele stad is betrokken.

    http://www.standaard.be/cnt/g5is8lp2,

    Hij heeft ook wel eens gedacht over stoppen met het project, maar gelukkig heeft hij dat niet gedaan. Hij wordt gesteund door zijn vrouw Nema, een Malinese die haar hele leven in Ivoorkust geleefd heeft, en ze hebben 3 prachtige dochters met de namen Blessing, Joy en Praise.

    http://roeleboerinafrika.waarbenjij.nu/reisverslag/4657031/in-burkina,