Mexicaanse


Mexicaanse 1.0

vrouw met de Mexicaanse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Mexicaanse volk; vrouw die afkomstig is uit Mexico; inwoonster van Mexico

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Mexicaanse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Daniella Somers bokst vanavond in Las Vegas tegen de Mexicaanse Nieves Garcia, zevende op de wereldranglijst.

    De Standaard,

    Maria del Carmen Diaz, de Mexicaanse die al drie keer triomfeerde, werd derde voor de wereldkampioene veldlopen, de Ethiopische Derartu Tulu, die vorig jaar deze Corrida won.

    De Standaard,

    De meisjes slaakten collectief een kreet die eerder een zucht was, en geen van hen hoefde te twijfelen aan het gezicht dat achter de sluiers verborgen zat, het was een van hen, een donker meisje, een Mexicaanse.

    De grens van glas, Carlos Fuentes,

    Uw vader was een Griek en uw moeder een Mexicaanse: u hebt diepe wortels die u in uw boek als het ware terugvindt.

    De Standaard,

    Ze zou zichzelf hebben verraden, ze zou haar autoriteit – de autoriteit van het vooroordeel, het gebrek aan bewijs, de irrationaliteit – zijn kwijtgeraakt: anderen vertelden het haar, de kamer was een zwijnenstal, de loodgieter was geweest, het toilet zat vol troep en moest worden ontstopt, je kunt niet anders verwachten van een negerin of van een Mexicaanse.

    De grens van glas, Carlos Fuentes,

    Wereldkampioen veldlopen Paul Tergat zegevierde in de wedstrijd over 15 kilometer voor zijn landgenoten Simon Chemwoyo en Moses Tanui. Bij de vrouwen won de Braziliaanse Carmen de Oliveira. De Kenyaanse Rose Cheruiyot werd tweede, de Mexicaanse Maria del Carmen Diaz derde.

    De Standaard,

    De Amerikaanse Werdel won met 6-1 en 6-2 van de Mexicaanse Gavaldon.

    NRC,