Myanmarese


Myanmarese 1.0

vrouw met de Myanmarese nationaliteit; vrouw die behoort tot het Myanmarese volk; vrouw die afkomstig is uit Myanmar; inwoonster van Myanmar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Myanmarese…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Paus Franciscus heeft maandag de Myanmarese vrijheidsstrijdster en Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi in audiëntie ontvangen. De Myanmarese, die symbool stond voor de geweldloze oppositie tegen de militaire dictatuur in haar land, het vroegere Birma, bracht 15 jaar door onder huisarrest en in de gevangenis.

    http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=118155,

    Hulst waagt zich in het hol van de leeuw wanneer hij in Myanmar als journalist rondreist. Zijn interesse voor het land werd gewekt toen hij met zijn vrouw, een Myanmarese die jaren geleden is gevlucht, documenten moest gaan ophalen die haar moesten toelaten zich voorgoed in Nederland te vestigen.

    http://www.standaard.be/cnt/3g1v6jdq,

    De partij van de Myanmarese oppositieleidster Aung San Suu Kyi heeft vandaag beloofd aan de verkiezingen 2015 deel te nemen, zelfs indien de huidige grondwet nog niet gewijzigd is waardoor de oppositieleidster zich geen kandidaat kan stellen voor de functie van president. De grondwet verbiedt de Myanmarese, die gehuwd was met een buitenlander en buitenlandse kinderen heeft, de toegang tot het hoogste ambt. Haar echtgenoot, de inmiddels overleden Michael Aris, was van Britse nationaliteit, net zoals haar twee kinderen.

    http://www.newsxs.com/nl/go/3524065/Het_Laatste_Nieuws_Buitenland/,