Nigeriaanse


Nigeriaanse 1.0

vrouw met de Nigeriaanse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Nigeriaanse volk; vrouw die afkomstig is uit Nigeria; inwoonster van Nigeria

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Nigeriaanse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    'Die Nigeriaanse is in haar eigen land met mooie voorwendsels warm gemaakt om hierheen te komen. Een contactpersoon van een internationale bende heeft haar voorgespiegeld dat ze hier werk zou kunnen krijgen in de horeca of bij een schoonmaakbedrijf.'

    Dossier vrouwenhandel, Ed van Eeden,

    Nelli Cooman eindigde op de 60 meter met 7,36 als tweede, achter de Nigeriaanse Onyali (7,35).

    NRC,

    De Nigeriaanse Bisi Ogunleye werd geprezen om haar inzet voor de economische ontvoogding van vrouwen.

    De Standaard,

    De meeste van de 82 bolletjes had ze ingeslikt, de 'duwersbollen' waren vaginaal ingebracht. Ineengedoken zit de 29-jarige Nigeriaanse donderdag in de rechtbank in Haarlem [...]. In 1999 kwam Jennifer M. met haar man naar Spanje. Hij liet haar in de steek en woont weer in Nigeria [...]. Jennifer M. heeft geen baan. De Nigeriaanse had geld nodig, daarom heeft ze het gedaan, zegt ze.

    de Volkskrant,

    De Franse heldin Marie-José Perec, tweevoudige laureate op de 200 en 400 meter, won de 400 meter in 49.18 voor de Nigeriaanse Ogunkoya en Pauline Davis uit de Bahamas.

    De Standaard,

    Gwen Torrence sloot het jaar af met een nieuwe zege op de 200 meter, de afstand waarop ze in de finale van de WK in Zweden werd gediskwalificeerd. Ze bleef met haar 22,20 seconden de Nigeriaanse Onyali (22,69) ruim voor.

    Meppeler Courant,

    Verderop, aan een donkere boulevard langs de Rhône, waar de routiers hun vrachtauto's parkeerden, zat nog maar één vermetele Nigeriaanse in een oude, geblutste, opgeroeste Renault Trafic op klanten te wachten die niet kwamen.

    Zij kwamen uit het Oosten, Chris De Stoop,

    Bij de vrouwen mengt ranglijstaanvoerster Gail Devers zich in het duel dat heel Europa de voorbije maanden rondging: de Russische Irina Privalova versus de Nigeriaanse Christy Opara.

    De Standaard,