Oegandese


Oegandese 1.0

vrouw met de Oegandese nationaliteit; vrouw die behoort tot het Oegandese volk; vrouw die afkomstig is uit Oeganda; inwoonster van Oeganda

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Oegandese…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Pater reisde naar Oeganda en raakte bevriend met een Oegandese. Die kwam naar Nederland, waar ze een tijdje meedraaide in de bakkerij op de Zeedijk. Zo ontstond het idee een Broodzaak te openen in Kampala.

    http://www.africa-journalist.com/artikelen/18-gepubliceerd-in-het-parool/59-afrika-eet-zuurdesembrod-van-de-zeedijk,

    In Oeganda is gestart met de voorbereidingen voor de bouw van een kostschool voor kansarme kinderen, in het armste deel van Oeganda, Karamodja. Florence Naduk, een Oegandese die negentien jaar in Nederland woonde en werkte, is in januari 2010 terug gegaan naar haar geboorteland. In haar geboortestreek start zij een project met behulp van de Andreas Manna Stichting.

    http://www.regiosalland.nl/nieuws/15493/afrikaloop-voor-kinderen-in-nood-gaat-door-salland.html,

    De overnachtingen waren avontuurlijk, soms in een eenvoudig onderkomen met 's avonds honderden impala's voor de deur, in het Queen Elizabeth National park (QENP) in een hostel, soms in een keurig onderkomen met alles erop en eraan [...], en ook een keer bij een Nederlander, getrouwd met een Oegandese, die een project [...] aan het Bunyonyi meer runt, waarbij ecologische landbouw en onderwijs (Rudolf Steiner) de basis is.

    http://www.fairweggistan.nl/reizen/oeganda/reisverslagen/,