Oezbeekse


Oezbeekse 1.0

vrouw met de Oezbeekse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Oezbeekse volk; vrouw die afkomstig is uit Oezbekistan; inwoonster van Oezbekistan

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Oezbeekse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Hoofdsemagram: Oezbeek


    Algemene voorbeelden


    De Oezbeekse Yulduz Usmanova speelde een hoogst professionele set, waarin ze haar wortels spaarzaam liet doortrillen in wat melodieuze flarden en de typische kledij.

    De Standaard,

    "Voor de Taliban zijn wij Oezbeken nu opeens de vijand. Ze hebben zelfs de 'jihad' (heilige oorlog, red.) tegen ons uitgeroepen. Omdat we de Amerikanen helpen", zegt Nargiza, een Oezbeekse die in een gele jurk de klanten bedient in een morsige eettent waar voornamelijk schaap op het menu staat.

    http://krant.telegraaf.nl/krant/archief/20011011/teksten/bui.taliban.afghanistan.zegt.html,

    In het vrouwentoernooi was vijfvoudig winnares Venus Williams in haar eerste partij op het Londense gras met 6-3, 6-1 te sterk voor de Oezbeekse Akgul Amanmuradova.

    http://www.nrc.nl/nieuws/2011/06/20/titelverdediger-nadal-zonder-kleerscheuren-naar-volgende-ronde-wimbledon/,

    Kim Clijsters werd zaterdagnamiddag uitgeschakeld in de halve finales van het met 150.000 dollar (174.764 euro) gedoteerde WTA-toernooi van Knokke. Voor eigen publiek verloor het eerste reekshoofd van de Oezbeekse Iroda Tulyaganova (WTA-34) in twee sets: 6-0 en 6-4.

    http://www.standaard.be/cnt/nfla21072001_003,