Oostenrijkse


Oostenrijkse 1.0

vrouw met de Oostenrijkse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Oostenrijkse volk; vrouw die afkomstig is uit Oostenrijk; inwoonster van Oostenrijk

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Oostenrijkse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Toen ze de zuignappen over mijn borst verplaatste stelde ik vast: 'U bent een Oostenrijkse.' 'Uit Graz,' zei ze, 'knap van u.'

    In liefdesnaam, Adriaan van der Veen,

    Ze zat hem de pols te voelen. Egbert stelde haar aan zijn zusters voor, wat ze al een beetje vreemd vonden. Greta heette ze. Een Oostenrijkse. De verpleegster gaf Betsie en Dora een hand, waarna ze doorging met het voelen van de pols.

    De tandeloze tijd. Dl. 1: Vallende ouders, A.F.Th. van der Heijden,

    Alexandra Meissnitzer, die dit seizoen twee super G-wedstrijden won voor de WB, kan vandaag op het WK waarschijnlijk niet starten in haar favoriete nummer. De 22-jarige Oostenrijkse, één van de favorieten op de super-G, liep vrijdag een blessure op bij een val op een gladde straat.

    De Standaard,

    Klinkhamer is de zoon van Maria Vogelauer, een Oostenrijkse die in Nederland als dienstbode was komen werken, en Gerrit Zeggelink, een veldwachter te Purmerend.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Richard_Klinkhamer,

    Kamstra, die als 'lucky loser' van het kwalificatie-toernooi mocht invallen voor een geblesseerde speelster, had weinig in te brengen tegen de Oostenrijkse Judith Wiesner: 7-5 en 6-1.

    NRC,

    De Duitse Martina Ertl won de reuzensalom in het Zwitserse Veysonnaz. De 22-jarige skiester zegevierde met een totaaltijd van 2.00.06 over beide manches. De Italiaanse Sabina Panzanini werd op 1,49 sekonden tweede, de Oostenrijkse Anita Wachter op 1,73 sekonden derde.

    De Standaard,

    Marlies Schild heeft zich weer gemeld in de top van het alpineskiën. De Oostenrijkse, die vorig seizoen moest missen vanwege een dubbele beenbreuk, stond vandaag in het Oostenrijkse Lienz op het hoogste podium van de slalom.

    http://vorige.nrc.nl/sport/article2447665.ece,