Puttenaar


Puttenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit de Nederlandse plaats Putten (gelegen in de provincie Gelderland); inwoner van Putten

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Puttenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Putten
  • [Plaats van herkomst] is geboren in Putten; is afkomstig uit Putten

    Algemene voorbeelden


    De politie heeft woensdag 24 februari een 64-jarige Puttenaar aangehouden op verdenking van vernieling van meerdere verkiezingsborden van de politieke partij Gemeentebelangen in Putten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

    http://www.puttenaer.nl/page/Nieuws-detail/Puttenaar-verdacht-van-vernieling.500497.news,

    Adrie de Graaf uit Putten krijgt voorlopig toch geen nieuwe nier. Zijn donor, de Friese Maggy van Manen, ziet af van de operatie. Als reden geeft ze aan ziek te zijn geworden. De Puttenaar plaatste dit jaar, na al jaren op de wachtlijst te hebben gestaan, een advertentie in De Telegraaf waarin hij mensen opriep hem vrijwillig een nier af te staan.

    http://www.destentor.nl/algemeen/binnenland/5908624/Nierdonor-voor-Puttenaar-haakt-af-wegens-ziekte.ece,

    De lijst met Puttenaren waarop gestemd kan worden voor de titel Puttenaar van het Jaar is bekend. Verschillende Puttenaren zijn weer aangedragen door andere Puttenaren.

    http://www.deweekkrant.nl/artikel/2009/december/08/wie_wordt_puttenaar_van_jaar_2009,

    Tot op de dag van vandaag zijn er herdenkingen op 2 oktober, en maken vele Puttenaren groepsreizen naar de steden Neuengamme, Ladelund en Husem, waar familie en plaatsgenoten zijn omgekomen, daar leggen zij kransen bij de monumenten ter herinnering aan de gestorven mannen van Putten, en zo hun herinnering levend te houden.

    http://www.heijmerikx.nl/2009/04/23/enkele-oorlogsmisdaden-gepleegd-in-woii/,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Puttenaar 2.0

    iemand die afkomstig is uit de Belgische plaats Putte (gelegen in het zuiden van de provincie Antwerpen); inwoner van Putte

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Puttenaar…

    is een persoon

    • [Plaats] woont doorgaans in Putte
    • [Plaats van herkomst] is geboren in Putte; is afkomstig uit Putte

      Algemene voorbeelden


      De Puttenaren kunnen niet meer terecht in het containerpark van Heist-op-den-Berg en de Heistenaren niet meer in het containerpark van Putte. Deze regeling ging op 1 juli in. Vanaf 1 september is het definitief.

      http://www.heist-op-den-berg.biz/nieuws.php?ID_nieuws=86,

      Te Putte zouden de twee schelmen aan de galg worden opgeknoopt. De terechtstelling bracht, zoals steeds het geval was, veel volk op de been. Overal rondom de galg dromden de mensen samen, ze kropen in de bomen om het schouwspel beter te kunnen zien, als de twee kerels hun rechtvaardige straf zouden ondergaan. Opeens brak er een tak die te zwaar was beladen, en tiental mannen vielen naar beneden. De rovers schepten er genoegen in, onder de galg staande riepen zij: "Die boeren zullen eerder dood zijn dan wij". De woorden verbitterden de Puttenaars zo zeer, dat zij nadat de twee booswichten dood waren, een brandstapel oprichten en ze verbranden.

      http://www.stedeninfo.be/Antwerpen/Putte/Verbrande.htm

      "Alles op Ludo voor het individuele nummer", was de conclusie van Eric Wauters na zijn matige rit in de eerste ronde. "Zestien strafpunten, vier fouten dus. De eerste onverdiend, de muur dacht ik niet te hebben aangetikt en de laatste twee pak ik op mij wegens verkeerd ingeschat", resumeerde de 45-jarige Puttenaar eerlijk.

      De Standaard,

      Sleutelfiguur in de financiering van de weeshuizen is Puttenaar Gaston Dillen.

      De Standaard,

      Puttenaar 3.0

      iemand die afkomstig is uit het Nederlands-Belgische grensdorp Putte (gelegen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant en de Belgische provincie Antwerpen); inwoner van Putte

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een Puttenaar…

      is een persoon

      • [Plaats] woont doorgaans in Putte
      • [Plaats van herkomst] is geboren in Putte; is afkomstig uit Putte

        Algemene voorbeelden


        Marc van Leijenhorst, mode-ondernemer in Putte, lacht. Hij is initiatiefnemer van de sneeuwspuitactie die gisterochtend begon. Zo'n negentig winkels in Belgisch en Nederlands Putte doen er aan mee en de bedoeling is natuurlijk dat De Grote Witte Deken klanten uit de wijde omtrek naar het grensdorp trekt [...]. Het is Polar Europe dat de Puttenaren de witte feestdagen kan garanderen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen van sneeuw - echt of nep - daar waar die niet vanzelf valt.

        BN/De Stem,

        Als je door het Brabantse grensdorp Putte rijdt op weg naar België dan zie je in het centrum rechts een fietsenwinkel met de naam Marc Guns. Het zal wel familie zijn want Fons Guns is een geboren Puttenaar. Hij was ook een redelijke coureur die tussen 1950 en 1957 beroepsrenner was.

        http://wielrennen.blog.nl/algemeen/2005/11/28/28_november_de_geboortedag_van_

        Nozema gaat in de loop van dit jaar zorgen dat Puttenaren een betere ontvangst krijgen van Omroep Brabant radio. De omroep kampte namelijk met flinke problemen bij het ontvangst. Nadat de etherfrequenties vorig jaar werden gewijzigd is de ontvangst van Omroep Brabant radio in het grensdorp niet optimaal.

        http://www.mediamagazine.nl/medianieuws/archief/2004/2004_01_1.html,