Rijswijker


Rijswijker 1.0

iemand die afkomstig is uit Rijswijk; inwoner van Rijswijk

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Rijswijker…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Rijswijk
  • [Plaats van herkomst] is geboren in Rijswijk; is afkomstig uit Rijswijk

    Algemene voorbeelden


    Een Rijswijker heeft in zijn huis een inbreker betrapt. De 53-jarige bewoner van een huis aan de Cornelia Schellingerlaan zag hoe een man door het slaapkamerraam naar binnen klom. Er ontstond een worsteling waarbij de Rijswijker een paar klappen kreeg. Daarna vluchtte de inbreker via de achtertuin.

    http://www.headlinez.nl/index.php?nr=3071369,

    Olympische deelnemers kent Rijswijk niet. Toch maakt een Rijswijker het evenement in Vancouver van dichtbij mee. Bart Huitsing is host voor de sporters en andere bekende Nederlanders in het Holland Heineken Huis.

    http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1085054,

    De 'kidhunters' kwamen deze week in het nieuws nadat een concurrent van Smits, de Rijswijker Anselmo L., in België is gearresteerd voor het gebruik van geweld bij het 'terugontvoeren' van een kind.

    NRC,

    Richard Knopper weet nog altijd hoe hij moet scoren. Maandagavond deed de Rijswijker een helft mee met Ajax 2 in de oefenwedstrijd tegen Racing Genk. Hij scoorde de openingstreffer.

    http://leden.ajax.nl/web/show/id=154417/contentid=12867,

    De ochtendspits begint als B. v. B. en haar man hun ogen openslaan. Twee banen, zij als verloskundige, hij als ambtenaar, twee schoolgaande dochters van vijf en zeven jaar oud en een ernstige zieke (schoon)moeder maken dat 24 uur in een dag bij lange na niet genoeg zijn. "Het is rennen en vliegen vanaf het moment dat we wakker zijn [...]". Druk hadden de Rijswijkers het altijd al, maar sinds een paar maanden geleden de moeder van haar man ernstig ziek werd, is alles wat naar een privé-leven hint, verleden tijd.

    Nederlands Dagblad,

    Rijswijker 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Rijswijk
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Rijswijker…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        De voorwaartsen begonnen goed en hard te spelen en hielden de Rijswijkers flink onder druk.

        Meppeler Courant,

        In hoeverre de Rijswijkers hun ploeg in tact gehouden hebben is ons uiteraard niet bekend. Het afgelopen seizoen draaide Refleks net als AKC tamelijk anoniem mee en moest men met een vierde plaats en 15 punten genoegen nemen, we gaan er daarom vanuit dat het krachtsverschil met de westerlingen gering zal zijn.

        http://www.discappy.nl/akc/ind_journaal.html,

        Djurre Dinkla vond een gat in de defensie van de Rijswijkers, en Wim Jonker ronde een aanval uit het boekje af nadat Pasman Alberts de lijn in stelling had gebracht.

        Meppeler Courant,

        Rijswijker 2.0

        van Rijswijk; uit Rijswijk; in Rijswijk; van de Rijswijkers

        Algemene voorbeelden


        Voor de statistici, SC Heerenveen dwong tegen Haaglandia zestien hoekschoppen af en nam het Rijswijker doel 23 maal onder vuur. De gasten kwamen niet verder dan twee corners.

        http://www.sc-heerenveen.nl/pageid=502/showPopup=true/Home.html,

        Van der Speck, Leendert Pouwelsz. Gedoopt ca. 1570 te Rijswijk en begraven te Rijswijk op 7 oktober 1640. Hij was Weesmeester van het Rijswijker Weeshuis (R.K.).

        http://members.ziggo.nl/segijn/genealogie/vdspek2.html