Roeselarenaar


Roeselarenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Roeselare; inwoner van Roeselare

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Roeselarenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Roeselare
  • [Plaats van herkomst] is geboren in Roeselare; is afkomstig uit Roeselare

    Algemene voorbeelden


    Als een Gentenaar een Stroppendrager is, is een Roeselarenaar een Sulferdopper. Tenminste volgens Henk De Coninck die op zoek is naar alle spotnamen van de Belgische gemeenten, inclusief herkomst.

    Het Nieuwsblad,

    In 2008 werden 652 geboorten van nieuwe Roeselarenaren ingeschreven, in 2008 zijn 536 Roeselarenaren overleden.

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:OHNTZv8RaEsJ:focus-wtv-kw.rnews.be/nl/regio/wvl-8800/roeselare-telt-nu-56-879-inwoners/Article-1184683226347-1194484022002.html+Roeselarenaren&cd=9&hl=nl&ct=clnk&gl=nl&lr=lang_nl,

    Omdat de Roeselarenaars zo lang moeten wachten op de heropening van het Spillebad, mogen ze twee weken gratis zwemmen. Het openingsfeest van het vernieuwde zwembad werd al vier keer uitgesteld.

    De Standaard,

    De kleurrijke Roeselarenaar Lucien Stragier zal dan twintig jaar aan de top van de Vlaamse christelijke bedienden- en kaderledenvakbond gestaan hebben.

    De Standaard,

    Bruyneel mocht niet starten omdat hij te laat uit het gesloten wagenpark geraakte. De sleutels van zijn Lancia waren zoek. En Verhoestraete schoof in de derde etappe al van de baan en uit koers. Meteen de tweede opgave in drie races voor de Roeselarenaar.

    De Standaard,

    De onderzoeksrechter in Kortrijk heeft een pedofiel onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De man uit Roeselare heeft de feiten bekend en verschijnt dinsdag voor de raadkamer. De Roeselarenaar heeft één kind, ouder dan tien, tien jaar misbruikt.

    De Standaard,

    Fred Deburghgraeve was vorig jaar laureaat nadat hij op de Europese zwemkampioenschappen een gouden en een bronzen medaille had gewonnen. Dit jaar oogt zijn palmares nog een stuk indrukwekkender. De 23-jarige Roeselarenaar brak in het voorjaar het wereldrecord 100 meter schoolslag en in Atlanta won hij als eerste Belg olympisch zwemgoud, nadat hij in de series het wereldrecord had verbeterd.

    De Standaard,

    Ook Roeselarenaar Marnik Luijpaerd zat in de ontspoorde reizigerstrein.

    De Standaard,