Schagenaar


Schagenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Schagen; inwoner van Schagen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Schagenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Schagen
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Schagen; is geboren in Schagen

    Algemene voorbeelden


    Een 17-jarige jongen uit Hippolytushoef werd zondagochtend rond 04.00 uur aangehouden op de Markt in Schagen. Hij had in een café ruzie gekregen met een 20-jarige man uit Schagen. Hierbij had de 17-jarige jongen de 20-jarige man een glas in het gezicht gegooid. De Schagenaar liep hierdoor verwondingen op in zijn gezicht en moest naar de huisartsenpost om deze te laten hechten.

    http://www.webregio.nl/noordkop/regionaal-nieuws/artikel/581010/schagenaar-krijgt-glas-in-zijn-gezicht-.aspx,

    De PvdA in Schagen heeft 4 gemeenteraadszetels behaald. Wij zijn erg verheugd dat zoveel Schagenaars hun vertrouwen in ons blijven stellen!

    http://www.schagen.pvda.nl/,

    De 21-jarige Koen Stam blijft voorlopig op amateurbasis voor Telstar uitkomen. De Schagenaar speelde tot 2006 in de AZ-jeugdopleiding waarna hij verhuurd werd aan achtereenvolgens Cambuur Leeuwarden en Excelsior.

    http://www.azjeugd.nl/site/modules/news/article.php?storyid=2132,

    Even met de kano een rondje Razende Bol doen, is een Schagenaar vandaag niet al te best bekomen. Door hoge golven sloeg zijn kano om. De man zag geen kans om weer in zijn kano te komen. Na zo'n uur rondgedobberd en gezwommen te hebben, werd de onderkoelde Schagenaar uit het water gehaald door opvarenden van het zeiljacht Futura.

    http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/denhelder/article2371479.ece/Schagenaar-ligt-uur-in-het-water-na-omslaan-kano?showComments=1,

    Dat was voor heel wat Schagenaren schrikken, vanmorgen. En voor de vele scholieren, die de stad niets vermoedend en vaak zelfs nog goedgeluimd binnenkwamen. Overal in en rond de stad stond politie [...]. Het bleek te gaan om niets meer of minder dan een grootscheepse verkeerscontrole, waarbij de Hermandad met maar liefst zestien dienders, oftewel de complete bezetting van het Schager politiecorps, aanwezig was.

    http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/schagen/article402144.ece?secId=529,

    Schagenaar 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Schagen
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Schagenaar…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        Niet dat de Schagenaren van Hilversum hadden kunnen winnen, dat zeker niet. Maar er waren voldoende mogelijkheden om de score een veel draaglijker aanzien te geven.

        http://www.scagha.nl/wedstrijdverslagen/media/2003scagha-hilversum.htm,