Scheveningse


Scheveningse 1.0

vrouw die afkomstig is uit Scheveningen; inwoonster van Scheveningen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Scheveningse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Dirkje van Hoeken-Roeleveld (1927) mag met recht een Scheveningse worden genoemd. Zij heeft tijdens haar werkzame leven laten zien dat vrouwen op Scheveningen een belangrijke rol spelen in de maatschappij. Achtereenvolgens werkte zij bij de Griffie van het Bijzonder Gerechtshof te 's-Gravenhage (ingesteld ter berechting oorlogsmisdrijven W.O. II), bij de Kinderrechter van de Rechtbank te 's-Gravenhage en de ENDV.

    http://www.scheveningen1813-2013.nl/boekenoverscheveningen/romans/koninginnetje/index.html

    In dit boek vertelt de schrijfster het liefdesverhaal van een Scheveningse die trouwde met een Hagenaar, iets wat in de besloten Scheveningse gemeenschap tot kort na de Tweede Wereldoorlog vrij ongebruikelijk was.

    http://www.scheveningen1813-2013.nl/boekenoverscheveningen/romans/koninginnetje/index.html

    Deze week zag ik de eerste aflevering van 'Barbie's Baby', een real life soap rond Samantha de Jong, de Scheveningse die beter bekend staat als Barbie.

    http://arjanvanbijnen.wordpress.com/2012/08/31/rtl-snoer-barbie-de-mond/,

    Gedurende 25 jaar (van 1944 tot 1969) woont en werkt Cees Bolding in Scheveningen waar hij met een zekere regelmaat nettenboetsters heeft geschilderd, meestal in olieverf en met meerdere personen bij elkaar op een nettenboetsersveld achter de duinen. Onze 'Nettenboetster' is dan ook zonder twijfel een Scheveningse, die de kunstenaar in mooie, heldere kleuren, lekker losjes tussen het helmgras, met waterverf op papier heeft gezet.

    http://www.frans-kapma-foundation.com/Templates/bolding.html