Siberische


Siberische 1.0

vrouw die afkomstig is uit Siberië, een omvangrijk gebied in Noord-Azië dat voor het grootste deel tot Rusland behoort; inwoonster van Siberië

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Siberische…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    In deel één maakten we kennis met setting en personages. Als hartstochtelijk dierenliefhebber runt dokter Célestin de Chateaudouble, samen met zijn tiener-stiefdochter Manon en de beeldhouwer Buggy, een uitgebreide privé-zoo. Bij hen belandt vervolgens Anna, een Siberische die haar neus is verloren en sindsdien op zoek is naar haar nieuwe zelf.

    http://www.standaard.be/cnt/dexc29032000_024,

    Li profiteerde in de eerste set van de koude start van de Siberische, die veel ballen halfcourt sloeg. En daar wist Li met haar forehand-hoeken wel raad mee. De 3-0 voorsprong van de Chinese leek comfortabel, maar Sjarapova, nummer zeven op de plaatsingslijst, vocht terug en kon op eigen service langszij komen in de achtste game.

    http://nos.nl/artikel/245415-schiavone-en-li-naar-finale.html,

    "Tussen mijn kranten heb ik een oud artikel gevonden over Tomsk, waar Ligthart eens gelogeerd (en naar de mooie Siberischen gegluurd) heeft, ik leg het op tafel klaar en ja hoor, hij vliegt erop af zodra hij binnenkomt en me het woord Tomsk hoort uitspreken."

    Het nietigste, Marie Kessels,