Sittardenaar


Sittardenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Sittard; inwoner van Sittard

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Sittardenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Sittard
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Sittard; is geboren in Sittard

    Algemene voorbeelden


    10 jaar geleden overleed een van de grootste Sittardenaren ooit, Toon Hermans. Ter nagedachtenis en als eerbetoon is 2010 uitgeroepen tot Toon Hermans Jaar.

    http://www.schtadzitterd.nl/actueel.php,

    Hardloper Jordi Meulenberg heeft de 12 km van de STAP-loop in Brunssum op zijn naam geschreven. De Sittardenaar liep een tijd van 43 minuten en 4 seconden.

    http://www.regiosportaktueel.nl/nieuws.php?nieuws_id=16382,

    Na zijn afscheid als amateurbokser op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 bleef het lang stil rond Arnold Vanderlijde. Zo fanatiek hij zich op zijn sport had gestort, zo gedreven werkte de Sittardenaar de voorbije tien jaar aan een maatschappelijke carrière.

    De Limburger,

    De politie heeft zondag bij het Zuid-Limburgse Limbricht het stoffelijk overschot van Robert Steve Tjong Kim Sang opgegraven. De Sittardenaar werd sinds eind augustus vermist.

    de Volkskrant,

    Sittardenaar Guy Boels, woordvoerder en voorzitter van het Landelijk Overleg Smartshops, zegt dat ook hij weinig klachten krijgt van klanten die paddo's hebben gebruikt.

    De Limburger,

    Willy Dullens, in '65 voetballer van het jaar, 'vreesde het ergste' bij Brokamps overstap naar Ajax. "Die Brokamp was een hele grote, maar tegelijkertijd een stapper. Dat moest vroeg of laat mis gaan in de grote stad", zegt de Sittardenaar.

    NRC,

    Sittardenaar 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, verenging of andere groep uit Sittard
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Sittardenaar…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        Hoewel Fortuna Sittard er in geslaagd is de nodige versterkingen te halen is dit nog niet terug te lezen in de ranglijst. Door de verrassende 3-2 overwinning van vorige week op FC Volendam steeg de ploeg, onder andere ten koste van FC Eindhoven, naar een zeventiende plaats met acht punten uit tien wedstrijden. FC Eindhoven heeft één punt minder en kan bij winst de Sittardenaars weer passeren.

        http://son-en-breugel.kliknieuws.nl/forum/discussie/15962,