Steenbergenaar


Steenbergenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Steenbergen; inwoner van Steenbergen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Steenbergenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Steenbergen
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Steenbergen; is geboren in Steenbergen

    Algemene voorbeelden


    Een Steenbergenaar van 23 heeft donderdagavond zijn auto total loss gereden nadat hij op een tuinbank was gereden die op de A58 lag, vermoedelijk lading die van een wagen was gevallen.

    BN/De Stem,

    Elk jaar wanneer carnaval weer losbarst, verandert Steenbergen in Strienestad. De inwoners zijn dan geen Steenbergenaren meer, maar Bietboerkes en Meerminnekes.

    http://www.breda-en-alles-daaromheen.nl/steenbergen%20in%20beeld.htm

    Na tien minuten opende Tomasson de score na een prachtige pass van Pierre van Hooijdonk, die daarmee meteen zijn waarde voor de ploeg bevestigde. Hij was altijd aanspeelbaar en strooide met passes. In de 27ste minuut maakte Van Hooijdonk zijn enige grote fout in de wedstrijd. De Steenbergenaar schoot de bal vanaf elf meter niet goed in en doelman Frank Kooiman kon redden.

    http://www.fr-fans.nl/?p=wedstrijden&seizoen=2001-2002&datum=2001-08-19,

    Een grote groep Steenbergenaren wil de kermis terug in de Kaaistraat. In mei overhandigden ze een petitie met 250 handtekeningen aan de gemeenteraad.

    http://kermis.web-log.nl/kermis/2005/11/index.html,

    Een 40-jarige inwoner van Steenbergen is in de nacht van maandag op dinsdag door een auto-ongeval om het leven gekomen. De man zou op de vlucht zijn geweest voor de politie.

    http://www.nu.nl/algemeen/452401/steenbergenaar-komt-om-bij-vluchtpoging.html,

    De wereldkampioen op de fondvluchten wordt hij genoemd. Hij beschikt over de beste vlieg- en kweekduiven van heel Europa, zegt men. We hebben het over Adrianus van der Wegen uit Steenbergen, de man die inderdaad de afgelopen dertig jaar schitterde als geen ander op de nationale en internationale fondvluchten. De 78-jarige Steenbergenaar lacht er eens om, maar raakt van die uitspraken niet onder de indruk.

    http://www.pipa.be/artikels/vanderwegen1.htm

    De Steenbergse fondduiven waren [...] bezig aan hun grootscheepse verovering van het nationaal luchtruim. De prestaties van o.a. Jan Aarden dwongen respekt af en vele Steenbergenaren volgden in zijn voetspoor.

    http://www.pipa.be/artikels/vanderwegen1.htm