Steenwijker


Steenwijker 1.0

iemand die afkomstig is uit Steenwijk; inwoner van Steenwijk

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Steenwijker…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Steenwijk
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Steenwijk; is geboren in Steenwijk

    Algemene voorbeelden


    De auto van de vermiste Steenwijker Halil Erol is gisternacht uitgebrand teruggevonden in Haren. De 34-jarige man verdween op 6 februari.

    Leeuwarder Courant,

    Het zal de trouwe lezer van de Opregte Steenwijker Courant niet zijn ontgaan, dat deze driemaal per week verschijnende periodiek inmiddels alweer 140 jaar bestaat en dat, om dat bijzondere feit extra glans bij te zetten, bekende Steenwijkers aan een heus interview worden onderworpen.

    www.mix105.nl/column-6-juni-2009/,

    De gemeente Steenwijkerland stelt €1200 subsidie ter beschikking voor de publicatie van een boek over de ongeveer vijftig Joodse Steenwijkers die de Tweede Wereldoorlog overleefd hebben. De stichting Gedenkteken Joodse Steenwijkers hebben hiervoor een subsidieverzoek gedaan bij de gemeente.

    http://www.ijsselham.nl/content.jsp?objectid=60545,

    Op 4 februari 1581 gebeurt in Steenwijk een wonder. Drie wilde hoenders strijken midden in de stad neer. De hongerige bevolking kon de dieren met de hand pakken. Het voorval wordt uitgelegd als een voorteken dat God de Steenwijkers gunstig gezind is.

    http://members.home.nl/m.tettero/Kornput.htm

    Hij verloor de macht over het stuur en botste met de voorzijde eerst tegen de auto van een 23-jarige Steenwijker. Vervolgens ramde hij de auto van een 21-jarige Steenwijker, die eveneens in het parkeervak aan de Verlaatseweg stond.

    Meppeler Courant,

    De Steenwijker Kees Kist, oud-speler van onder andere AZ'67 en het Nederlands elftal, heeft gisteren met succes het diploma 'Oefenmeester I' gehaald.

    Meppeler Courant,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Steenwijker 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Steenwijk
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Steenwijker…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        Na de hervatting voerden de Steenwijkers het baltempo op en stapelden de fouten zich op in de defensie van de thuisclub.

        Meppeler Courant,

        Steenwijker 2.0

        van Steenwijk; uit Steenwijk; in Steenwijk; van de Steenwijkers

        Algemene voorbeelden


        De bekende Steenwijker ex-profvoetballer Kees Kist gaat in de politiek.

        http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1056414,

        Een 46-jarige inwoner van Steenwijk is vrijdagmorgenvroeg, 3 juli, op de Jan Steenstraat in zijn woonplaats, door de politie aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten voor openbare dronkenschap. De Steenwijker man verkeerde onder invloed van alcohol en veroorzaakte veel overlast door te schreeuwen.

        http://www.assen.nu/?s_id=466&n_id=105310,

        Een 37-jarige Steenwijker vrouw is veroordeeld voor het slaan van een agent.

        http://www.steenwiek.nl/,

        Nog geen drie maanden geleden werd Meppel opgeschrikt door vandalisme, waarbij het Joodse Monument in het Slotplantsoen werd beschadigd. Later werd het met ijs besmeurd. Deze week overkwam het de Steenwijker gemeenschap. Vandalen hadden het gemunt op het monument met de Davidsster bij de Grote of St. Clemenskerk door het omver te trekken.

        http://www.maroc.nl/forums/archive/index.php/t-195726.html,

        Rechercheurs van de Steenwijker politie troffen het levenloze lichaam van zijn vriendin aan in de badkamer van de woning aan Dieptol.

        Meppeler Courant,

        Combinatiemogelijkheden


        met substantief


        • de Steenwijker Courant
        • de Steenwijker mammoet
        • de Steenwijker toren

        Het Bedrijfsfonds voor de Pers heeft besloten een aanvraag te honoreren van Boom Courantenuitgeverij voor de ontwikkeling van een internetportaal [...] voor de door dit bedrijf uitgegeven betaalde nieuwsbladen Meppeler Courant, Steenwijker Courant, Dedemsvaartse courant, Beiler/Westerborker Courant en Stellingwerf.

        http://www.bedrijfsfondspers.nl/PersBerichten-Zien.cfm?ID=62,

        Over het idee om te komen tot een groot regionaal museum waarin de Steenwijker mammoet de trekpleister moet gaan worden [...] is Broekkamp nog erg vaag.

        Meppeler Courant,

        De middenstand van Steenwijk zorgt ervoor dat hun stadje op 18 juli helemaal oranje kleurt. Militairen zullen vanaf de 86 meter hoge Steenwijker toren abseilen, voorzien van oranje vlaggen. Om het Oranjefeest compleet te maken moeten de bezoekers niet raar opkijken als ze bekende 'oranje' sportmensen of look-a-likes van prins Willem-Alexander en Máxima tegen het lijf lopen.

        http://tvoranje162.hyves.nl/events/882391/Radio_NL_TV_Oranje_Zomertoer_Steenwijk/,

        Steenwijker 2.1

        van een sportclub, vereniging of andere groep uit Steenwijk

        Algemene voorbeelden


        Middenvelder Frank Weijers, die zich steeds meer met de Steenwijker aanval bemoeide, zorgde nogal eens voor 'oorlog' in het strafschopgebied.

        Meppeler Courant,