Tielenaar


Tielenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Tiel; inwoner van Tiel

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Tielenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Tiel
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Tiel; is geboren in Tiel

    Algemene voorbeelden


    Een 27-jarige Tielenaar is donderdagochtend aangehouden voor bedreigingen die hij eerder die ochtend uitte tegenover een echtpaar in Enspijk, gemeente Geldermalsen.

    http://www.112rivierenland.nl/archive/2010-04-01/geldermalsen__tielenaar_aangeh,

    Het is weer de tijd van vreemde dieren in Nederland. Dit keer waren het geen geruchten over poema's of giftige slangen. Nee, in Tiel werd dit weekend een heuse varaan gevangen [...]. De 1 meter lange varaan was ontsnapt uit een terrarium bij iemand thuis [...]. Volgens deskundigen moesten de Tielenaars goed oppassen. Het dier kan flink krabben en bijten. Omdat het aaseters zijn, hebben ze veel bacteriën in hun bek waardoor wonden kunnen infecteren.

    http://headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/11218,

    De Tielenaren Piërre Verspuy en Magfour Belaataf hebben 30 maart meegedaan aan de Open Europese kampioenschappen fullcontact Kyokushin Karate in Den Haag.

    http://stadstv.web-log.nl/stadstv/2008/03/tielenaren-akti.html,

    Een inwoner van Tiel heeft woensdag een uitbrander van de Meppeler politie gekregen. Hij had zijn twee honden achtergelaten in zijn auto, die volop in de zon stond. De eigenaar had het raam nog wel een stukje opengelaten. De politie, op de kwestie geattendeerd door bewoners van de Weerdstraat, maakte de auto open en gaf de honden water. Omdat de Tielenaar niet te vinden was, werden de honden toch maar weer in de auto gezet, nadat een buurtbewoner een parasol naast de auto had gezet.

    Meppeler Courant,

    Een groot deel van het parkeerdek van hotel Van der Valk aan de A15 bij Tiel is gistermiddag ingestort en op een onderliggende evenementenruimte terechtgekomen [...]. Volgens veel Tielenaren die regelmatig het complex bezochten, was de bouwtechnische staat van het hotel bijzonder slecht.

    De Telegraaf,

    Tot nu toe heb ik van niemand kritiek gehoord op de oproep tot evacuatie; de dreiging van het water was enorm en de bewoners van het rivierengebied zijn blij dat alles 'voor niets' is geweest [...]. Gezien het feit dat de Tielenaren massaal zijn weggetrokken geloof ik niet dat de 'verbijstering' van de auteurs voor de evacuatie door veel mensen werd gedeeld.

    NRC,

    De stad is vrijgegeven, iedereen kan er moeiteloos in en hier en daar staat in de verlaten straten alweer een auto. B. Weijenberg doet, gestoken in een lichtgrijs uniform van het Rode Kruis, 'eerste opvang' bij het station [...]. Vreemd vinden deze Tielenaren wel, dat met alle evacuaties toch nog noodsituaties ontstonden, zoals bij Ochten, waar de dijk vrij plotseling dreigde te bezwijken onder de waterdruk.

    NRC,

    Tielenaar 2.0

    iemand die afkomstig is uit Tielen; inwoner van Tielen

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Tielenaar…

    is een persoon

    • [Plaats] woont doorgaans in Tielen
    • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Tielen; is geboren in Tielen

      Algemene voorbeelden


      Het Tielens dorpscafé gaat nu een 3-tal maanden dicht voor verbouwingen. Daarna hebben de Tielenaren hun stamkroeg terug.

      http://www.thalsfm.be/nieuws/lokaal/index.php?ge=10&tid=40605,

      Onder het motto "Spullen die hun betekenis verloren hebben, kunnen voor iemand anders waardevol zijn" werd de Tielenaars gevraagd om vergeten zolderschatten te schenken aan hun fanfare.

      http://www.indymedia.be/en/node/24472,

      Tielenaar 2.1

      iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Tielen
      Meestal in het meervoud.

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een Tielenaar…

      is een persoon

          Algemene voorbeelden


          De thuisploeg voelde dat er meer inzat en kreeg verschillende goede kansen op de verdiende gelijkmaker, maar doelman Gomez zorgde ervoor dat de Tielenaren met lege handen naar de kleedkamers konden vertrekken.

          De Standaard,

          Na de pauze verbeterde de spelkwaliteit gelukkig en de Tielenaren kwamen goed weg toen bij een geharrewar voor hun doel een schot van Geeraerts via een Tielens been nog net in hoekschop kon worden verwerkt.

          De Standaard,

          Na een botsing met zijn doelman moest Smolders gekwetst van het veld. Dat kwam de Tielenaren duur te staan, want Smolders had de hele tijd Sarpong feilloos uit de match gehouden.

          De Standaard,