Torhoutenaar


Torhoutenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Torhout; inwoner van Torhout

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Torhoutenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Torhout
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Torhout; is geboren in Torhout

    Algemene voorbeelden


    Een 78-jarige Torhoutenaar werd woensdagavond door de politie ingerekend nadat hij met zijn fiets langs de Elisabethlaan gevallen was. De man was dronken. Hij werd in de cel gestopt om te ontnuchteren.

    Het Nieuwsblad,

    Alle inwoners van Torhout, alle Torhoutse scholen en alle erkende Torhoutse verenigingen mogen voortaan gratis het Wijnendaalse kasteelmuseum bezoeken [...]. We denken dat de nieuwe, goedkopere tarieven zullen bijdragen aan de populariteit van het Wijnendaalse kasteelmuseum, zei schepen van Musea Lieselotte Denolf (CD&V). "De Torhoutenaren zijn zelf de beste ambassadeurs voor het toerisme in hun stad. Tot nu toe vormde de toegangsprijs voor sommige stadsgenoten een drempel voor een herhaalbezoek aan het kasteelmuseum, al of niet in het gezelschap van een aantal niet-Torhoutenaren. Die drempel valt nu weg."

    (onbekend) ,

    De Torhoutse schrijver Frank Geleyn is in het dagelijkse leven niet echt veel bezig met politiek, maar vindt het als Torhoutenaar wel een eer voor de stad dat Hilde Crevits (CD&V) minister wordt.

    Het Nieuwsblad,

    In haar spoor heeft de Torhoutse Hilde Crevits, Vlaams minister voor Energie, Leefmilieu, Natuur en Openbare Werken, vier Torhoutenaars meegenomen naar Brussel. Het gaat om chauffeur Marc Casteleyn, kabinetschef Kurt Deketelaere en medewerkers Kristof Audenaert en Elsie Desmet.

    http://www.hildecrevits.be/nieuw/04pers/persDetail.php?id=265,

    Volleybal Play-offs. Torhoutenaars met anderhalf been in play-offsfinale. Zellik, Torhout - De tweede finalist is mathematisch misschien nog een onbekende, maar voor Torhout mag het na de 2-3-overwinning zaterdag in Herentals niet meer mis gaan.

    De Standaard,

    Een vernieuwer van het eerste uur is patissier Kris Goegebeur (33). Kris Goegebeur is onder gedreven patissiers geen onbekende. Deze Torhoutenaar studeerde met een leercontract voor bakker-patissier aan Ter Groene Poorte in Brugge en startte eind 1995 aan de rand van het stadscentrum van Roeselare zijn eigen patisserie op.

    http://www.horecamagazine.be/nl/artikels/desn.htm,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Torhoutenaar 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Torhout
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Torhoutenaar…

    is een persoon