Toscaan


Toscaan 1.0

iemand die afkomstig is uit de Italiaanse landstreek Toscane; inwoner van Toscane

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Toscaan…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Toscane
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Toscane; is geboren in Toscane

    Algemene voorbeelden


    Dat Tafi in topconditie verkeerde, wist iedereen. Tijdens het wereldkampioenschap in Lugano was hij net buiten de prijzen gevallen. In de Ronde van Lombardije rook de Toscaan zijn kans.

    De Standaard,

    "Meestal betrek ik anderen in de hulde, maar dit keer draag ik mijn overwinning op aan mijn echtgenote Sabrina. Zij verdient dit meer dan wie ook. Deel je leven maar eens met een Mario Cipollini." Berouwvol zowaar, de flamboyante Toscaan.

    De Standaard,

    Ballerini, de man van de prille voorjaarsklassiekers, dankte zijn overwinning niet enkel aan het vormpeil dat hij tijdens de Ronde van Trente kon onderhouden. Ook en vooral aan de grillen van de natuur in onze contreien. Het is bekend dat de Toscaan na het voorjaar telkens een sterke conditionele terugval kent. Die is vooral te wijten aan een allergie voor pollen.

    De Standaard,

    Pino Luongo is een beroemd restaurateur, die in Toscane opgroeide en ondertussen al 20 jaar in de Verenigde Staten woont. Dat hij zich nog steeds op de eerste plaats een Toscaan voelt, toont hij overduidelijk in dit boek, dat een lofzang is aan alles wat uit Toscane komt.

    http://www.xquis.com/books/_nl/

    "Dit is meer dan enkel een wedstrijd winnen, dit is alsof ik een nieuw leven instap", zei 'Cipo' met de breedste glimlach van zijn loopbaan. Liefst 170 overwinningen heeft de 35-jarige Toscaan reeds achter zijn naam, maar de grote klassieker ontbrak nog op zijn palmares.

    De Telegraaf,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding