Turnhoutenaar


Turnhoutenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Turnhout; inwoner van Turnhout

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Turnhoutenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Turnhout
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Turnhout; is geboren in Turnhout

    Algemene voorbeelden


    De Turnhoutenaar is een fietser, dat blijkt wel uit de cijfers van de Stadsmonitor. In 47% van zijn vrije-tijdsverplaatsingen kiest de Bink voor de fiets. Dat is dubbel zo goed als Genk (26%) en beduidend beter dan Hasselt (36%). Ook voor het woon-werkverkeer voert de fietsende Turnhoutenaar het peloton aan: 40% van de Turnhoutenaren gaat met de fiets naar school of het werk, in Aalst is dat amper 16%, in Kortrijk slechts 26%.

    http://www.groenturnhout.be/wp/index.php/2010/03/,

    Na een oproep in verschillende media onder het motto 'Gun je stadsgenoten een blik op Turnhout door jouw ogen' schreven bekende en onbekende Turnhoutenaars, gedichten en verhalen over hun stad. Onder de bekende Turnhoutenaars vinden we Eric Antonis, Minister van Staat Jos Geysels, journalisten Patrick Van Gompel en Marian Michielsen, Unizovoorzitter Flor Joosen, gemeenteraadsleden Toon Otten en Deborah Langman. Ook vanuit de Turnhoutse gevangenis, het Sint-Petrusrusthuis en nieuwe Turnhoutenaars, die zich inschreven voor een cursus Nederlands in het dagonderwijs, kregen we heel wat reacties.

    http://www.warande.be/index.php?id_act=3746&ps=tentoondetail,

    'Naar aanleiding van ons 30-jarig bestaan boden we alle Turnhoutenaren die in 2002 ook 30 werden, de kans om gastheer te zijn voor een optreden bij hen thuis in de woonkamer. Uit de enthousiaste reacties werden 30 gelukkigen geloot', vertelt coördinatrice Chris Heyns.

    http://www.kleurrijkvlaanderen.be/showpage.asp?iPageID=588,

    Bij een Belgisch-Nederlandse actie rolden politiediensten een deel van een internationale zwendel in hormonale producten op. Spilfiguur lijkt de 46-jarige Turnhoutenaar W.R., die de preparaten leverde aan een Nederlands landbouwersgezin uit Rijsbergen.

    De Standaard,

    In de finale, tegen Martin Spoormans, had Caudron het niet zo makkelijk. De Turnhoutenaar, die in de halve finale tegen Raymond Ceulemans al had uitgepakt met een reeks van 10, leidde na 16 beurten met 18-21. Caudron vond toen dat het welletjes was en liet 11 caramboles op rij noteren.

    De Standaard,

    Danny In 't Ven stelde in het slotweekeinde van de Ronde van Luik (elite zonder contract en beloften) zijn eindzege veilig. De Turnhoutenaar beet zaterdag nog enkele moeilijke momenten door maar werd in de lange en zware zondagetappe niet echt meer verontrust.

    De Standaard,