Vlissinger


Vlissinger 1.0

iemand die afkomstig is uit Vlissingen; inwoner van Vlissingen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Vlissinger…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Vlissingen
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Vlissingen; is geboren in Vlissingen

    Algemene voorbeelden


    Michiel de Ruyter is tot op heden de bekendste Vlissinger. Hij werd geboren in 1607 en al jong zou hij de Sint Jacobstoren hebben beklommen om zijn moed te bewijzen.

    http://www.vlissingen.nl/Vrije-tijd-toerisme/Vrije-tijd-toerisme/Bezienswaardigheden-1/Mooie-plekjes/Standbeeld-Michiel-de-Ruyter.htm

    De advocaten van de twee Vlissingers pleiten voor ontslag van rechtsvervolging. Zij stellen dat de mannen handelden uit noodweer.

    Provinciale Zeeuwse Courant,

    De Vlissinger Remco Texer heeft in samenwerking met hoedenontwerpster Liesbeth van Well een heus hoofddeksel ontwikkeld die extra kleur moet geven aan de komende festiviteiten. Hij ontwierp voor Koninginnedag, het WK-voetbal, de Giro d'Italia het "Zeeuwskapje". Het ludieke hoedje komt vanaf 25 april in de handel bij verschillende Zeeuwse zaken.

    http://www.maximaal.nl/Bericht.aspx?nieuws=1316800,

    Politierechter G. van Unnik achtte bewezen dat de Vlissinger gedurende een half jaar zijn vriendin en haar moeder in Oost-Souburg had belaagd met SMS-berichten en dreigende taal had geuit via het computerprogramma MSN.

    Provinciale Zeeuwse Courant,

    "De meest gestelde vraag aan Nederlandse jonge toeristen is: heeft u voor mij iets te blowen? Daarmee breng ik toch niets nieuws. Pas daarna volgt dat Nederland het land is van tulpen, molens en klompen", zegt Vlissinger Pieter-Jan Vissia. Met Sebastiaan de Muijnck is Vissia het brein achter de net opgerichte cannabis-reisorganisatie.

    Provinciale Zeeuwse Courant,

    De Vlissingers H.P. Meijdam [...] en A. Poppe [...] zijn niet alleen overburen, ze voeren ieder ook een lijst aan van een rechts-radicale partij. Meijdam is de Zeeuwse voorman van de Centrumdemocraten, Poppe staat bovenaan de lijst van de Burgerpartij Nederland, een verse afsplitsing van de CD die zich afficheert als de goedkoopste partij van het land: "Vijfentwintig gulden per jaar, inclusief het partijprogramma en twintig strooifolders", zegt Poppe.

    NRC,

    Vlissinger 2.0

    van Vlissingen; uit Vlissingen; in Vlissingen; van de Vlissingers

    Algemene voorbeelden


    Uiteindelijk stemde een kleine meerderheid van de Vlissinger gemeenteraad in met de aanstelling van het nieuwe college.

    http://www.echo.nl/ww-li/buurt/redactie/122469/frans.prins.wethouder.in.vlissingen/,

    Wij danken de heer Van Gelder voor zijn inzet voor Zeeland en zijn aandacht voor veiligheid, ook in Vlissingen. Dankzij zijn bemoeienis kwam het Vlissinger Convenant voor de Westerschelde tot stand.

    http://www.vlissingen.nl/Gemeente-Vlissingen/Documenten/Publicaties/Blauw-Geruite-Kiel/BGK/Week-2-10-tm-16-januari-2007.htm,

    Op 24 maart 2007 is het 400 jaar geleden dat Michiel de Ruyter werd geboren. TNT Post eert onze beroemdste zeeheld en zijn geboortestad Vlissingen met een eigen postzegelvel in de serie Mooi Nederland. Voor dit jaar is de Vlissinger postzegel de derde uitgifte van deze driejarige serie, die begon in 2005.

    http://www.tntpost.nl/voorthuis/postzegels/postzegels-verzamelen/uitgiftekalender/2007/postzegelnieuws-mooi-nederland-vlissingen.aspx,

    In de tweede helft van de negentiende eeuw zat de gemeente Vlissingen zo slecht bij kas dat zij besloot haar stadszilver te verkopen. Door ingrijpen van Victor de Stuers, Nederlands eerste beschermer van ons nationale cultureel erfgoed, kwam dit zilver in 1881 terecht in het Rijksmuseum in Amsterdam. Maar de Vlissinger afstoting van cultuurgoed had een tegenbeweging tot gevolg.

    http://www.icn-kennisdossiers.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=81&Itemid=50,

    De Lange schakelt twee vijandelijke schepen uit: het schip van Cano en dat van Guzman [...]. De driftige De Lange, die zich te ver van de Vlissinger vloot gewaagd heeft, wordt door vier schepen o.l.v. Gama omsingeld.

    http://books.google.nl/books?id=A0eahiT1imEC&pg=PA321&lpg=PA321&dq=%22de+vlissinger+vloot%22&source=bl&ots=NHVk9WI1hH&sig=Uw3BYXzxxBKYAUXyfi-708cDB_s&hl=nl&ei=1WLMS-xR1aQ4z-y13gU&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CAYQ6AEwAA#v=onepage&q=%22de%20vlissinger%20vloot%22&f=false,