Vughtenaar


Vughtenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Vught; inwoner van Vught

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Vughtenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Vught
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Vught; is geboren in Vught

    Algemene voorbeelden


    Het Kwaad Buiten is de titel van een indringende film waarin negen Vughtenaren na 65 jaar voor het eerst vertellen over hun persoonlijke ervaringen met Kamp Vught. De documentaire wordt dinsdag 4 mei tijdens de Nationale Dodenherdenking op tv uitgezonden.

    Brabants Dagblad,

    Twee 15-jarige Vughtenaren en een 14-jarige plaatsgenoot zijn woensdagmiddag aangehouden voor mishandeling van een 14-jarige plaatsgenoot.

    Brabants Dagblad,

    Of dat ook voor Den Haag geldt waar ook gesproken wordt van een Hagenees en een Hagenaar, weet ik niet. In Vught waar ik woon zeggen oudere inwoners: 'Hij is unne Vughtse'. Ze bedoelen dan een geboren Vughtenaar.

    http://www.ginneken-dorp.nl/index.php?main=viewdoc&no=198&hfdstk=3,

    Het zal maar weinig sportieve Vughtenaars zijn ontgaan: dit jaar bestond de Vughtse Mixed Hockey- en Cricket Club MOP 85 jaar.

    http://www.hetklaverblad.nl/artikel.asp?rubriek=rubriek03&artikel=16997,

    De veiligheid bij het pinnen kan ook worden bevorderd door het toetsenbord van pinautomaten anders in te delen. De suggestie om er zogenaamde random-toetsenborden van te maken heeft hobbyist J. Arts uit Vught gedaan aan de NS en de Nederlandse Vereniging van Banken. "Dergelijke toetsenborden worden ook gebruikt bij dienstingangen in bankgebouwen en winkelbedrijven. Na ieder gebruik verspringen de cijfers van positie. Meelezen wordt zo goed als onmogelijk", aldus de Vughtenaar.

    Brabants Dagblad,

    Dinsdag deden Gillhaus, Vitesse en de Japanners zaken in Düsseldorf. 'Alles was toen eigenlijk al rond. Dat ging snel. Blijkbaar heeft de club nog aardig wat voor me kunnen vangen. En ik mag ook niet klagen', aldus de Vughtenaar die zaterdag medisch gekeurd werd.

    Meppeler Courant,