Waregemnaar


Waregemnaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Waregem; inwoner van Waregem

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Waregemnaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Waregem
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Waregem; is geboren in Waregem

    Algemene voorbeelden


    De inwoners van Waregem konden hun oren niet geloven. De Amerikaanse president Obama zou niet alleen de wereldleiders in Den Haag en Brussel opzoeken, maar ook hun eigen bescheiden stadje [...]. Toen het nieuws bekend werd, reageerden de Waregemnaars dolenthousiast.

    de Volkskrant,

    Dick Norman bereikte de tweede ronde. Hij rekende in twee sets af met de Rus Andrei Cherkasov (ATP 142): 6-1, 6-4. De Waregemnaar mag zich nu opmaken voor een konfrontatie met het eerste reekshoofd Yevgeny Kafelnikov, zevende op de wereldranglijst.

    De Standaard,

    In het pand van de vroegere conciërge van de brandweer aan de Weversstraat richtte het OCMW een nieuwe doorgangswoning in voor bewoners in nood. Waregemnaren kunnen er terecht als hun huis werd vernield door een zware brand of overstroming.

    http://www.letteren.be/cnt/kc2oh6sj,

    De wedstrijd werd nog even opgeschrikt toen bekend werd dat Bruyneel, die na zijn opgave de rol van nulwagen vervulde, om nog onbekende reden tegen een boom was beland. De Waregemnaar bleef ongedeerd, maar de Lancia was vernield, waardoor Bruyneel verplicht is om forfait te geven voor de Hoge Venen volgende zaterdag.

    De Standaard,

    De Waregemnaar Peter Loontjens, legerofficier en psycholoog, vertrok dinsdag vanuit Melsbroek voor een vredesmissie van zes maanden naar ex-Joegoslavië.

    De Standaard,

    Waregemnaar 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Waregem; in het bijzonder: speler of supporter van de voetbalvereniging SV Zulte Waregem of Racing Waregem
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Waregemnaar…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        Na de krappe 1-0 zege in de openingsmatch tegen Virton moest Racing Waregem op Ath nu zelf de duimen leggen met het kleinste verschil. De Waregemnaars domineerden de match, maar een weggeefdoelpunt deed hen de das om.

        http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=3T3EGFSE,

        Waregemnaars terug naar af. "Het is gedaan", zuchtte Waregem-trainer André Van Maldeghem, toen hij vernam dat Seraing had gewonnen. "Mathematisch kan het nog, maar haal die negen punten achterstand maar in." Zijn ploeg leidde in het Machtensstadion aan de rust nochtans met 0-1, maar moest daarna met twee uitsluitingen (Syx en Van der Beken) en vier tegentreffers de kelk tot op de bodem ledigen.

        De Standaard,

        Zulte staat met wedstrijden tegen Club Brugge en Anderlecht voor een moeilijkere opgave. De Waregemnaren moeten in het eigen Regenboogstadion winnen van Club om op de slotdag Anderlecht te kunnen dwarsbomen in een rechtstreeks duel. Ook dan telt alleen winst.

        http://www.sport1.nl/nieuws/51343-belgie-in-de-ban-van-lastige-ontknoping.html,

        Beveren had pech, toen Essende uit een geharrewar voor doel de lat trof (38'), maar mocht zich in de pollen wrijven dat Fernand Meese geen graten zag in een botsing Belligh-De Vreese (40'), toen de kleine Waregemnaar op een schitterend inzenden van Deglas inspurtte. Ook na de rust raasden beide ploegen over het veld. Met eerst Waregem oppermachtig, daarna weer Beveren het meest in de kijker.

        De Standaard,