Weertenaar


Weertenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Weert; inwoner van Weert

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Weertenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Weert
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Weert; is geboren in Weert

    Algemene voorbeelden


    De heer Jo Beljaars mag zich een jaar lang Weertenaar van het jaar noemen. Hij heeft zich het afgelopen jaar op een uitzonderlijke manier ingezet voor de Weerter gemeenschap. Jo Beljaars was voorzitter van de stichting Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) Stramproy 2013.

    http://www.weert.nl/Jo-Beljaars-Weertenaar-van-het-jaar---Yasmine-Maqdache-nieuwe-gast-burgemeester.html,

    Een 49-jarige Weertenaar filmde enkele naakte vrouwen zonder dat ze dat wisten. Twee vrouwen hebben aangifte tegen de man die actief was als amateur-fotograaf.

    http://www.l1.nl/node/240405,

    Tijdens de finales van het NK jeugdboksen in Hoogvliet heeft Weertenaar Aito Koster zaterdagmiddag zijn eerste nationale titel gewonnen.

    http://www.goldengloves.nl/nieuws.php?id=181,

    Zo zijn er ook een aantal bekende Limburgers die hun oorsprong kennen in Weert. De gemeente Weert heeft over deze Weertenaren een speciale expositie opgezet "Weg van Weert, Weertenaren als bekende Nederlanders." Nog nooit eerder geëxposeerde objecten, archiefdocumenten en beeldmateriaal van de bekende Weertenaren zoals, Johnny Hoes, Sjeng Schalken en Frans Weekers worden in de expositie getoond.

    http://www.tvl.nl/nl/programmas/limburg-vandaag/rubrieken/gasten/bekende-weertenaars-op-een-rijtje-in-een-expositie/,

    De Slijkneus staat symbool voor de Weertenaars die al wroetend in de grond hun brood moesten verdienen. Ze moesten de wijmen uit de grond trekken, die de grondstof waren voor onder meer de mandenmakerij. Ze veegden dan hun neus nogal gemakkelijk af aan hun beslijkte mouw. Vandaar de spotnaam 'slijkneus', die de Weertenaars nu weliswaar met ere dragen.

    http://www.henkdeconinck.be/roepnamen/weert.htm