Weespenaar


Weespenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Weesp; inwoner van Weesp
Bij de gemeente Weesp en onder de inwoners van Weesp wordt Weesper als de officiële en enige juiste vorm beschouwd in plaats van dit ook veel gebruikte Weespenaar.

Algemene voorbeelden


Weesp dankt zijn populariteit niet alleen aan de ligging en de bereikbaarheid. Weespenaren hebben het in vele opzichten getroffen. Het pittoreske dorp heeft veel goed bewaarde historische monumenten en het wordt omringd en doorkruist door water. De grachten met grachtenpanden en bruggen geven het hart van Weesp karakter.

http://www.leeuwenveldweesp.nl/content/common/downloads/Leeuwenveld.pdf,

Een dronken Weespenaar heeft zondagochtend op de Meidoornlaan in Weesp een elektriciteitskast omver gereden.

http://www.dichtbij.nl/noordkop/regionaal-nieuws/artikel/1910761/dronken-weespenaar-rijdt-elektriciteitskast-omver.aspx?registratiecomment=ja,

Sommigen Weespenaars waren toch op bepaalde plekjes in de wandeling nog nooit geweest en stonden versteld van hun eigen mooie woonomgeving.

http://www.vechtloop.nl/nieuws/regen-houdt-eerste-wandelaars-niet-tegen/,

Weespenaar 1.1

iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Weesp
Meestal in het meervoud.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Weespenaar…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Weesp startte veel beter dan Vlug en Vaardig, dat de eerste helft ongeïnspireerd, om niet te zeggen labbekakkerig speelde. Er werd weinig bewogen en de Weespenaren waren steeds net iets eerder bij de bal.

      http://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/vv-geeft-punt-weg-tegen-weesp/,

      Na de dramatische wedstrijd van vorige week in en tegen Hoofddorp, waar terecht met 3-0 werd verloren, hadden de boys zondag iets goed te maken. Dat lukte echter niet. In een slecht duel lieten de Weespenaren zich aftroeven op alle fronten: 0-4.

      http://fcweesp.slclubsite.nl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=134&Itemid=222,

      Het eerste duel in de nacompetitie van De Posthoorn tegen FC Weesp is krankzinnig verlopen. De Amersfoorters hadden met een half uur te spelen nog een 4-1 voorsprong. De ploeg van trainer Stefan van Amerongen had de Weespenaren in de tang en het was wachten op het nekschot voor de gasten.

      http://kop-of-munt.nl/index2.php?p=nieuws&nieuws=2866,