Wierdenaar


Wierdenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Wierden; inwoner van Wierden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Wierdenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Wierden
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Wierden; is geboren in Wierden

    Algemene voorbeelden


    Om de Wierdense Zomerfeesten goed te beginnen werd de Stichting Jeugdmuziekfestival Wierden gevraagd een muzikale avond te organiseren met Wierdens talent. Voor deze avond werd een orkest samengesteld in Metropole-orkest bezetting bestaande uit jonge Wierdenaren en oud-Wierdenaren.

    http://egbertvangroningen.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=40,

    De Profronde Wierden maakte zaterdag na 22 jaar een succesvolle comeback in het plattelandsdorp [...]. Volgend jaar komt de ronde terug en wordt er gestreden om de Grote Prijs Jos Lammertink, de Wierdenaar die de ronde in 1982 won.

    http://www.profrondewierden.nl/pers_tubantia5.html,

    De gemeente heeft de kans in het dorp Wierden een verpleeghuisvoorziening gerealiseerd te krijgen. Hiermee zijn Wierdenaren die op verpleeghuiszorg zijn aangewezen zonder twijfel gediend.

    http://www.vvdgb.club.tip.nl/,

    Wat doet een Wierdenaar in z'n vrije tijd? Hij is actief bij een vereniging, waarbij met name de binnen- en buitensport hoog scoren. De gemeente telt een groot aantal verenigingen waarbij nagenoeg elke tak van sport beoefend kan worden. Zonder stiefkinderen te maken kan in dit verband de ruitersport genoemd worden met een bekendheid tot over de landsgrenzen.

    http://www.wierden.nl/smartsite.html?ch=DEF&id=78

    Twee jongens uit Wierden van 15 en 16 jaar hebben bij de politie aangifte van mishandeling gedaan. De twee waren op zaterdag 1 juli uitgeweest in Vriezenveen [...]. Daar werden zij lastig gevallen door een jongen waarna een woordenwisseling ontstond. De onbekende jongen haalde wat vrienden op waarna de twee Wierdenaars door een aantal jongens werd mishandeld.

    http://www.blikopnieuws.nl/bericht/28387,

    Op de A-28 zag een motorrijder te laat dat er een file stond en daardoor botste de 35-jarige motorrijder uit Wierden tegen een auto. Vervolgens kwam hij ook nog tegen een andere motorrijder aan. De passagiere van de Wierdenaar brak daarbij een sleutelbeen.

    Meppeler Courant,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Wierdenaar 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Wierden
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Wierdenaar…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        Op 10 april wacht voor SVZW opnieuw een uitwedstrijd in Zutphen tegen de plaatselijke FC. De Wierdenaren hebben slechte herinneringen aan Zutphen, vorig seizoen werd hier het kampioenschap weggegeven (1-0 nederlaag).

        http://www.deweekkrant.nl/print?printid=1141297,