Zonhovenaar


Zonhovenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Zonhoven; inwoner van Zonhoven

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Zonhovenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont in Zonhoven
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Zonhoven; is geboren in Zonhoven

    Algemene voorbeelden


    De Hasseltse correctionele rechtbank veroordeelde donderdag een 36-jarige invalide man uit Zonhoven tot twaalf maanden effectieve celstraf en 1.650 euro boete wegens schriftvervalsing en oplichting. Met twee kompanen had hij twee facturen laten opstellen voor het leveren van 3.500 liter mazout op naam van een firma die niets afwist van de bestelde diesel. De brandstof werd bij de Zonhovenaar thuis afgeleverd.

    http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110512_141

    De Zonhovenaar, die met de wagen van een kennis reed, bleef spoorloos tot gisterenmiddag. Daarna meldde hij zich bij de lokale politie Hazodi. Of de man al dan niet onder invloed reed, wordt nog onderzocht.

    http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1344883/2011/11/07/Zonhovenaar-aangehouden-voor-vluchtmisdrijf-in-Hasselt.dhtml

    De Zonhovenaar en de twee andere beklaagden uit Beverst (Bilzen) en Zonhoven bestelden of huurden ook goederen, zoals werkkledij en materialen, maar lieten de rekeningen onbetaald, omdat op de facturen en bestelbonnen opnieuw valselijk een firmanaam vermeld werd.

    http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1263422/2011/05/12/Zonhovenaar-krijgt-jaar-cel-voor-gesjoemel-met-facturen.dhtml

    Zonhovenaar 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Zonhoven
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Zonhovenaar…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        De Zonhovenaar scoorde tweemaal en deed de lat nog een keer trillen.

        De Standaard,

        Zeven minuten voor tijd stond de Zonhovenaar, die last had van een enkelblessure en geel kreeg voor een felle tackle, zijn plaats af aan Marc Degryse.

        De Standaard,

        Zonhovenaar Erwin Metten is zondag met de nationale ploeg wereldkampioen tafelvoetbal in het Franse Nantes geworden. In de finale ging Duitsland voor de bijl met 3-0. Naast Metten bestaat de ploeg nog uit Frédéric Collignon, Tom Van De Cauter, Koen Le Percq, Giuliano Bentivolglio en Kurt Kuys.

        http://www.hbvl.be/limburg/zonhoven/zonhovenaar-wint-wk-tafelvoetbal-met-nationale-ploeg-video.aspx