bewonderenswaard


bewonderenswaard 1.0

((vooral) geschreven taal)

waard om bewonderd te worden; te bewonderen; bewonderenswaardig
Minder gebruikelijk dan het synoniem bewonderenswaardig.

Algemene voorbeelden


Ik zat nog lang te knarsetanden en zou dolgraag in die video zijn gesprongen met een stevige pollepel in elke hand. Twee mensen, twee werelden. Hoe bewonderenswaard is die jonge man en hoe weerzinwekkend die dolgedraaide Mina, draaiend, tollend, op haar eigen haat.

http://brabosh.com/2011/03/01/pqpct-aez/,

Daar sta je dan, lezers zijn onkundig van het bestaan van je prachtboek en ter uitgeverij gaat de belangstelling vooral uit naar de kassarinkelende collega's. Het was bewonderenswaard dat ze daar niet zuur over deden.

http://www.vn.nl/Artikel-Literatuur/Zo-begint-het-Jan-van-Mersbergen.htm,

We hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Uw inzet was bewonderenswaard en hartverwarmend. Wij gaan het feest van Pasen vieren!

http://www.kemmerekoor.nl/Guestbook/gbook.php,

Ik vind het bewonderenswaard wat Ph. Hohage in zo'n korte tijd met mensen kan bereiken. Diverse medewerkers hebben bij haar coaching en training gedaan.

http://www.allebedrijveninvoorburg.nl/gids/review431_Hohage-Coaching-en-Consultancy.html,

Spijkerschrift is, naar het schijnt, direct in het Nederlands geschreven. Dat is misschien bewonderenswaard, maar voor de literaire beoordeling niet van belang. Zeker is dat Kader Abdolah het met een kleine woordenschat heeft moeten doen en dat hij al te moeilijke zinsconstructies heeft vermeden.

http://www.maxpam.nl/archief/Abdollah.html,

Was 'Tegen' al een bewonderenswaarde ode aan zijn vrouw, die hem hielp te integreren, ook 'Scheve bomen' draagt Vincent Bijlo aan haar op.

www.trouw.nl/.../Bijlo_kan_nog_jaren_vooruit_Komisch_en_ontwapenend __hilarisch_en_persoonlijk.html,

Boogschutter: Wat de sterretjes betekenen [...]: Liefde: Uw vastberadenheid is bewonderenswaard en u heeft iets in uw blik dat aantoont dat u niet bereid bent om op te geven.

http://www.skyfun.be/aspskyfun/idsky217a.asp

In zijn ambtstermijn tot dusver, heeft Hugh Hefner verbazingwekkende dingen gedaan. Van het organiseren van het "Grootste enige weekend in de geschiedenis van jazz", m.a.w. het Jazzfestival bij het Stadion van Chicago, tot het bijeenroepen van de hollywoodsterren om "De eiffeltoren van Hollywood", het grote Hollywoodbord, terug op poten te zetten. Hefner is echt een bewonderenswaard persoon.

http://sites.benjamincarlier.be/hugh-hefner/biografie/