diabetes type 2-patiënt


diabetes type 2-patiënt 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

iemand die lijdt aan diabetes type 2, een vorm van diabetes (suikerziekte) die geleidelijk ontstaat door een verminderde gevoeligheid voor insuline en/of een afname van de insulineproductie, waardoor er te veel glucose (suiker) in het bloed blijft zitten
Zie ook : diabetes type 2

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een diabetes type 2-patiënt…

is een diabetespatiënt; is een patiënt; is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] lijdt aan diabetes type 2, de niet-insulineafhankelijke vorm van diabetes (suikerziekte)

  Algemene voorbeelden


  Kun je als diabetes type 2-patiënt van je medicijnen afkomen als je je leefstijl aanpast? Een nieuwe Nederlandse studie wijst in die richting.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/20/gezondheid-andere-leefstijl-kan-helpen-tegen-diabetes-type-2-maar-goed-onderzoek-blijft-nodig-a3960864,

  Een op de drie (34 procent) van de diabetes type 2-patiënten geeft aan dat hun leefstijl niet is veranderd na de diagnose.

  https://www.nu.nl/gezondheid/4351726/drie-diabetes-type-2-patienten-verandert-leefstijl-niet.html,

  Combinatiemogelijkheden


  met substantief ervoor


  • een miljoen diabetes type 2-patiënten

  Diabetes neemt in de westerse wereled bijna epidemische vormen aan. In Nederland wordt geschat dat er ongeveer 1 miljoen diabetes type 2 patiënten zijn op 17 miljoen inwoners. In de VS hebben reeds één op de tien mensen diabetes type 2 en de totale diabetespopulatie bedraagt meer dan 29 miljoen mensen.

  https://nl.linkedin.com/pulse/beweging-versus-diabetes-nieuwe-details-studie-zichtbaar-mischa-nagel,