gay


gay 1.0

zich aangetrokken voelend tot iemand van hetzelfde geslacht; vallend op iemand van hetzelfde geslacht; in seksueel opzicht gericht op iemand van hetzelfde geslacht; een homoseksuele geaardheid hebbend; met een homoseksuele geaardheid; homoseksueel
Meestal gezegd van mannen die op mannen vallen.

Algemene voorbeelden


Kleine gids voor de gewaarschuwde mutante: We willen geen gay consumentengedrag dus willen we het ook niet nabootsen.

http://www.anarchie.be/index/show.php?t=9,

Ik was dus niet de enige die dacht dat die voorzitter van de VVE heel erg gay is, maar blijkbaar heeft ie ergens toch een vriendin die zwanger is.

http://forum.fok.nl/topic/2077579/2/25,

"Neem me niet kwalijk," zei hij. Hij ging staan. Pas op dat ogenblik zag ze dat hij naakt was. Ze stelde ook vast dat het overdreven zou zijn geweest om te stellen dat hij in opgewonden staat verkeerde. Hij volgde haar blik. "Het zou toch niet gelukt zijn," zei hij. "Omdat je gay bent," zei ze vriendelijk. "Geloof me. Ik heb veel vrienden die gay zijn. Ik heb daar een oog voor. Je moet je ervoor openstellen."

Na de siësta, Paul Koeck,

De stoere voorman Marco Borsatan was zeer goed bij stem en sprak alle registers aan. Een paar krachtige uithalen lieten de dames in het publiek versteld staan en een beetje kletsnat in hun slipje worden. Zij waren nog even in verwarring gebracht door zijn gaye Rob Halford-pet, maar de schokkende heupen in de richtingen van de diverse ladies maakten zijn geaardheid meer dan duidelijk.

http://www.patatjemetal.nl/index.php/optredens/show-reviews-mainmenu-46/263-showreview-pm-in-helden

gay 2.0

iemand die zich aangetrokken voelt tot of valt op iemand van hetzelfde geslacht; iemand die in seksueel opzicht gericht is op iemand van hetzelfde geslacht; iemand met een homoseksuele geaardheid; homoseksueel persoon; homoseksueel
Meestal gezegd van mannen die op mannen vallen.

Algemene voorbeelden


Nog niet zo lang geleden zeiden veel mensen 'poot' tegen wat nu 'gay' heet.

Poot: verhalen over de hond, Midas Dekkers,

De meest fantastische tijd van het jaar waar u helemaal u zelf kunt zijn vindt u bij Arke. Gemak dient de mens, waarbij u slechts één druk op de knop verwijderd bent van een wereldvakantie voor gays en met gays. Geen eindeloos gesurf naar vluchten, accommodaties, transfers, maar alles in één pakket voor een scherpe prijs! Of u nu alleen, als stel of met een groep vrienden op vakantie wilt gaan, bij onze speciaal geselecteerde gay only accommodaties bent u nooit alleen!

http://www.arke.nl/gay-only-vakantie.aspx

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen