groepsdocent


groepsdocent 1.0

vaste leerkracht voor een klas of groep in het lager of speciaal onderwijs, die alle of de meeste vakken onderricht, in tegenstelling tot de vakleerkracht

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een groepsdocent…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Kinderen in Nederland worden steeds dikker. Ondertussen blijkt uit onderzoek dat ruim een derde van de basisschoolleerlingen geen gymnastiekles krijgt van een vakleerkracht, maar van de groepsdocent. Terwijl juist de vakleerkracht er op getraind is om (te dikke) kinderen die niet makkelijk bewegen ook mee te krijgen met de groep.

      http://www.meestermichel.nl/index.php/Externe-artikels/AD/Goede-gymles-basis-van-gezond-leven.html,

      Ten aanzien van de uitvoering door vakdocenten moet de kanttekening gemaakt worden dat vakdocenten met de schoolmuziekopleiding in deze hoeveelheid niet aanwezig zijn. Het inzetten van breed inzetbare musici, die onder verantwoordelijkheid van de eigen groepsdocent muziekles geven is in ieder geval in de praktijk een beter te realiseren optie.

      http://biodata.asp4all.nl/andreas/2010/09012f97807345db/09012f97807345db.pdf,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      groepsdocent 2.0

      iemand die voor zijn beroep veelal in het hoger onderwijs, kleine, apart ingedeelde groepen studenten les geeft en begeleidt bij werkopdrachten

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een groepsdocent…

      is een persoon

      • [Activiteit of handeling] doceert en begeleidt opdrachten en taken
      • [Belanghebbende of begunstigde] geeft onderwijs aan kleine, apart ingedeelde groepen studenten
      • [Gebied] werkt veelal op het niveau van het hoger onderwijs

        Algemene voorbeelden


        Als je kiest voor de opleiding MBRT word je opgeleid tot een vakbekwame professional in de medische beeldvorming en radiotherapie [...]. Veel van het onderwijs volg je in onderwijsgroepen van circa 12 studenten. Dit gebeurt aan de hand van opdrachten en taken. Bij sommige taken krijg je begeleiding van je groepsdocent, de zogenaamde 'tutor', andere taken voert de groep zelfstandig uit.

        http://www.fontys.nl/opleidingen/brochures/01.05.pdf,

        U wordt ingedeeld in groepen van 12 studenten per casus. De groep wordt begeleid door een docent. Aan de hand van een casus op het gebied van privaatrecht, strafrecht of bestuursrecht ontwerpt u in samenwerking met twee medestudenten, dus in groepjes van drie, allereerst het processtuk. De groepsdocent stelt vast wie voor welke partij gaat optreden.

        http://130.37.240.12/index.html?home_page.cfm?objectnaam=RELEVANTE_OBJECTEN&ruid=51841178&vak_ruid=49811803&datum=15-Dec-2006&taal=NL,

        Tijdens de opleiding wordt de deelnemer begeleid bij het leerproces. Dit wordt uitgevoerd door de eigen leidinggevenden in combinatie met praktijkopleiders / opleidingscoördinatoren. Elke lesgroep heeft een groepsdocent van BTSG. Deze begeleidt de lesgroep en de individuele deelnemers bij het leerproces.

        http://www.btsg.nl/themabulletin/EVV/btsg_trainingevv.htm

        Woordfamilie


        Als deel van een afleiding