indigokind


indigokind 1.0

(religie, mystiek en mythologie; neologisme)

extravert, hooggevoelig kind met een sterk intuïtief bewustzijn dat paranormale gaven en specifieke taken in het leven zou hebben, bijvoorbeeld het bevorderen van vrede en harmonie; extravert nieuwetijdskind
De term indigokind wordt vaak als synoniem van nieuwetijdskind gebruikt, maar soms ook als benaming voor een type nieuwetijdskind, namelijk een extravert nieuwetijdskind. Ook wordt het indigokind gezien als een type kind in een opeenvolging van een aantal generaties nieuwetijdskinderen.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een indigokind…

is een kind; is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is extravert
 • [Onderscheid of tegenstelling] is, in tegenstelling tot het kristalkind, extravert

  Algemene voorbeelden


  Indigokinderen hebben directe contacten om de schoolsystemen en de manier waarop wij over het algemeen over kinderen denken, te veranderen. Zij doen dit vaak op hun eigen bitse manier.

  http://www.startspiritueel.nl/forum/spiritueelForum3.php?id=100000176,

  De term indigo-kinderen is afkomstig van spiritueel therapeute Nancy Ann Tappe die in haar boek Understanding Your Life Through Color voor het eerst melding maakte van kinderen bij wie zij vanuit haar bijzondere ervaring van de werkelijkheid (synesthesie) de levenskleur indigo waarnam.

  http://herbert.vanerkelens.nl/autisme/76-indigo-kinderen,

  Kinderen hoor je soms vertellen dat ze de kleur blauw rond iemands hoofd zien, of ze maken gedetailleerde tekeningen van een huis waar ze jaren later ook echt gaan wonen, of ze pikken geluiden op die voor anderen niet te horen zijn. Dergelijke zaken worden door volwassenen meestal genegeerd of als onzin, fantasie of toeval afgedaan, waardoor een kind het uiteindelijk ook afleert om naar z'n intuïtie te luisteren. Jammer, want eigenlijk wordt daarmee een heel waardevolle gave de kop ingedrukt. Beter is er wel aandacht aan te besteden en het als iets heel normaals te beschouwen - en je kind dus ook niet de stempel van helderziende, indigokind of dergelijke te geven, want zo wordt het juist als abnormaal aanzien - en je kind zijn gave te laten gebruiken.

  http://www.goedgevoel.be/gg/nl/680/Psychologie/article/detail/1352964/2011/11/24/Maak-altijd-de-juiste-beslissing-dankzij-je-intuitie.dhtml,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  Etymologie


  Aard herkomst leenvertaling
  Vroegste datering 2000
  Brontaal Engels
  Vorm in brontaal indigo child
  Betekenis in brontaal idem
  Bedenker Het woord indigokind is een leenvertaling van indigo child en werd bedacht door parapsychologe Nancy Ann Tappe.