nieuwetijdskind


nieuwetijdskind 1.0

(religie, mystiek en mythologie)

hooggevoelig kind met een sterk intuïtief bewustzijn dat paranormale gaven en specifieke taken in het leven zou hebben, bijvoorbeeld het bevorderen van vrede en harmonie
Wordt vaak ook als een overkoepelende term gebruikt voor verschillende typen hooggevoelige kinderen, bijvoorbeeld indigokinderen en kristalkinderen, maar ook voor een type kind in een opeenvolging van generaties van kinderen met bijzondere gaven.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een nieuwetijdskind…

is een kind; is een persoon

 • [Uiterlijk] zou vaak grote, heldere ogen hebben
 • [Functie] zou op aarde zijn om vrede en harmonie te brengen
 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] heeft een sterk intuïtief bewustzijn; is meer gevoelsmatig dan rationeel ingesteld en is vaak hypersensitief; heeft vaak moeite met autoriteit; zou gereïncarneerd zijn en afkomstig zijn van een andere planeet; zou vaak paranormale gaven hebben en hoogbegaafd zijn

  Hoofdsemagram: kind


  Algemene voorbeelden


  Ik ben nieuwetijdskind en daardoor voel ik mijn spiritueel bewustzijn nadrukkelijk. Ik heb een grote gevoeligheid voor indrukken uit de zichtbare en onzichtbare wereld en ik leef vanuit een eigen wijsheid.

  http://www.koopjespakker.nl/webwinkel/ms/10/Ben-speelgoed-muziek.html,

  'Nieuwetijdskinderen' zijn voorboden van belangrijke veranderingen in onze samenleving, zeggen spirituele denkers.

  https://krantenbankzeeland.nl/issue/pzc/1998-11-07/edition/0/page/26?query=nieuwetijdskinderen,

  Het blijkt namelijk dat nieuwetijdskinderen (zoals iedereen) zich in de loop van hun leven gaan aanpassen, om niet meer gekwetst te worden. Op die manier kunnen de specifieke eigenschappen van nieuwetijdskinderen verdoezeld worden of zelfs geheel onderdrukt worden.

  http://spiritueellicht.phpbb3.nl/viewtopic.php?f=58&t=424,

  Kinderen die aura's waarnemen, met kaboutertjes praten, zich één voelen met alle leven, een grote fantasie hebben en zich niet prettig voelen als ze moeten presteren. We noemen hen hooggevoelig, hoogbegaafd, intuïtief of nieuwetijdskinderen.

  http://www.natureproducts.mysites.nl/mypages/natureproducts/298126.html,

  In principe kan ieder kind de eigenschappen van een nieuwetijdskind hebben. Dat gebeurt ook steeds meer. Ze laten zien wie ze zijn en leven vanuit zichzelf en de verbinding met alles om hen heen.

  Algemeen Dagblad,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen