regenboogkind


regenboogkind 1.0

(religie, mystiek en mythologie; neologisme)

hooggevoelig, meestal na het jaar 2000 geboren kind met een sterk intuïtief bewustzijn dat paranormale gaven en specifieke taken in het leven zou hebben, bijvoorbeeld het bevorderen van vrede en harmonie, en dat vaak in kleuren denkt en van felle kleuren houdt; jong nieuwetijdskind dat van kleuren houdt
De term regenboogkind wordt vaak als synoniem van nieuwetijdskind gebruikt, maar soms ook als benaming voor een bepaald type nieuwetijdskind, namelijk een nieuwetijdskind dat na 2000 geboren is en vaak het kind is van een kristalkind. Het regenboogkind wordt vaak gezien als een type kind in een opeenvolging van een aantal generaties nieuwetijdskinderen.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een regenboogkind…

is een kind; is een persoon

 • [Leeftijd] is meestal na 2000 geboren
 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] denkt in kleuren; houdt van kleuren

  Algemene voorbeelden


  Regenboogkinderen willen aangesproken worden als onbegrensde eeuwige wezens. De regenboogbrug is voor hen de stap van de oude naar de nieuwe wereld. Voor hen is er geen weg terug. Ze stappen weg van de oorzakelijke tijd op weg naar de sublieme tijd, voorspeld door de Maya's.

  http://www.synergio.be/Joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=91,

  Volgens mij zijn er nog niet zo heel veel van, ik denk (ik herhaal, ik denk) dat er ook veel kristalkinderen aangezien worden voor regenboogkinderen. Het onderscheid maken is niet makkelijk praktisch gezien, want deze ligt voornamelijk op het metafysische vlak.

  http://www.nieuwetijdskind.com/regenboogkinderen-de-3e-generatie-kinderen/,

  De volgende stroming zijn de regenboogkinderen. Over hun is nog niet zoveel bekend, het is een stroming die nog naar de aarde moet komen (wil niet zeggen dat er nog geen regenboogkinderen zijn). Bij hun is kenmerkend dat ze alles met een kleur benoemen en van gekleurde, liefst fel gekleurde kleding houden.

  http://forum.spirituelejongeren.nl/viewtopic.php?f=5&t=1361,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  Etymologie


  Aard herkomst inheems woord
  Vroegste datering 2000