Argentijnse


Argentijnse 1.0

vrouw met de Argentijnse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Argentijnse volk; vrouw die afkomstig is uit Argentinië; inwoonster van Argentinië

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Argentijnse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Máxima Zorreguieta is de vrouw van kroonprins Willem-Alexander en is sinds 30 april 2013 koningin van Nederland geworden. De Argentijnse Máxima is geboren op 17 mei 1971 in Buenos Aires. Zij is de dochter van de Argentijnse ex-minister van landbouw Jorge Zorreguieta en zijn vrouw Maria del Carmen Cerruti.

    http://www.at5.nl/bio/maxima,

    De Argentijnse prentenboekenmaakster Isol heeft de Astrid Lindgren Memorial Award 2013 gewonnen [...]. Dat heeft juryvoorzitter Larry Lempert zojuist in het Zweedse Näs bekendgemaakt. De Argentijnse, die even voor 13:00 uur Zweedse tijd wakker gebeld werd, zei in een reactie 'overdonderd' te zijn met de prijs, ter waarde van 5 miljoen Zweedse kronen (600.000 euro).

    http://www.nrc.nl/boeken/2013/03/26/prentenboekenmaakster-isol-wint-astrid-lindgren-prijs/,

    Gabriela Sabatini haalde de finale van het vrouwentoernooi van Chicago niet. De Argentijnse verloor in een driesetter van Magdalena Maleeva.

    NRC,

    In nauwelijks twee jaar werd Maxima Zorreguieta van een grote onbekende Argentijnse tot het middelpunt van een maatschappelijke discussie, vanwege de omstreden rol van haar vader.

    De Limburger,

    Zowel Clarisa Fernandez (20) als de 25-jarige Paola Suarez, die fraai de Franse heldin Amelie Mauresmo elimineerde (6-2, 2-6, 6-4), staat in de kwartfinale. Ze treffen elkaar morgen, zodat in elk geval één Argentijnse naar de halve finale doorstoomt.

    Algemeen Dagblad,

    We beginnen ons een beetje zorgen te maken om Alex en Maxima. Er verschijnen helemaal geen nieuwe foto's meer van het paar. Is het dan uit met de prins? Vond de temperamentvolle Argentijnse onze blonde kaaskop te gewoontjes? Maar Weekend weet het zeker: na de Olympische Spelen wordt de verloving bekend gemaakt.

    ANP,

    Laurence Courtois en Sabine Appelmans haalden het in een knappe partij van de zesde reekshoofden, de Argentijnsen Gabriela Sabatini en Patricia Tarabini.

    De Standaard,

    De meer ervaren Goossens verraste Clement met een yuko. In haar kamp om brons verloor Goossens, ondanks een knappe partij, van de Argentijnse Mariani.

    De Standaard,

    Die foto staat in de biografie Eva Perón (Grasset, Parijs, 1995) van Alicia Dujovne Ortiz, een in het Frans schrijvende Argentijnse.

    De Standaard,

    Wat de kroonprins werkelijk zei was, ik heb van hem gehoord en geleerd dat dames afkomstig uit Latino landen van wanten weten. Na eindeloos geploeter met jonge dames uit de polder, steeds door Mama als mogelijke producentes van appeltjes van Oranje afgewezen, wilde het noodlot, dat hij in Spanje tegen een Argentijnse aanliep.

    http://utopia.knoware.nl/users/propriac/archief/010217.html,

    De droom van Gabriela Sabatini ligt in duigen. De Argentijnse, die haar laatste twee toernooien winnend afsloot, had haar zinnen gezet op de Australian Open. Maar de als vijfde geplaatste speelster verloor vanmorgen in de eerste ronde van de Amerikaanse Werdel Witmeyer: 6-4, 6-4.

    NRC,