Blaricummer


Blaricummer 1.0

iemand die afkomstig is uit Blaricum; inwoner van Blaricum

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Blaricummer…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Blaricum
  • [Plaats van herkomst] is doorgaans afkomstig uit Blaricum; is geboren in Blaricum

    Algemene voorbeelden


    Robert-Jan Derksen is het Maleisisch Open redelijk begonnen. De Blaricummer staat 45ste na een eerste ronde van 72 slagen (drie birdies en drie bogeys).

    http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=624,

    Het is Blaricummer Jean-Jacques Françoïs gelukt het kanaal tussen Frankrijk en Engeland over te steken. Vanaf Calais peddelde hij gisteren in zijn kano naar het Engelse Folkestone.

    http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/gooivechtstreek/article16865213.ece/Blaricummer-per-kano-naar-Engeland,

    Ongeveer 50 inwoners van het villadorp Blaricum hebben in de afgelopen week een dwangbevel van de gemeente in de brievenbus gevonden met de mededeling dat ze direct achterstallige gemeentelijke belastingen moesten voldoen. Het versturen van de dwangbevelen was een foutje van een ambtenaar, zo liet de gemeente vrijdag weten. Diverse Blaricummers hebben direct aan het dwangbevel voldaan. Zij krijgen hun geld terug.

    http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/tientallen-blaricummers-krijgen-onterecht.9122586.lynkx,

    Golfer Robert-Jan Derksen speelt nog 1 jaar op de Europese Tour en beëindigt dan zijn professionele loopbaan. Dat heeft de 40-jarige Blaricummer vrijdag bekendgemaakt.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2698/Sport/article/detail/3579171/2014/01/17/Laughing-Dutchman-Derksen-stopt-na-dit-seizoen.dhtml,

    De Red Sun bood een sushi worskshop aan die voor een groot bedrag, na lang heen en weer bieden, werd verkocht. Ook voetbalspeler en Blaricummer Perez bood geheel belangeloos een voetbalclinic aan.

    http://www.benjaminfoundation.nl/meedoen/kom-in-actie/benefietbal/,

    Er zijn maar heel weinig Blaricummers die ooit hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen – Louky van Olphen is een van hen. In 1976 kwam zij in Montreal uit in de landenwedstrijd voor dressuur.

    http://www.jumpingblaricum.nl/nieuws/17-talent-krijgt-meer-kans,

    Blaricummer 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Blaricum
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Blaricummer…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        Hees was met een complete selectie naar Blaricum afgereisd. Dat was van de thuisploeg niet te zeggen. Het miste maar liefst drie basisspelers. Het was te merken. De Blaricummers konden aanvallend de hele wedstrijd weinig vuisten maken.

        http://www.rondomvoetbal.nl/hees-boveliggende-partij-tegen-bvv/,

        De handbalheren van Voice/BvB-groep troffen zaterdag in Eemnes een zeer fysiek spelend SDS'99 [...]. De Nijkerkers kwamen goed uit de startblokken en namen een 2-0 voorsprong. Daarna nam SDS'99 het initiatief over. Voice leek niet opgewassen tegen het harde verdedigen van de tegenstander. In de loop van de eerste helft bouwden de Blaricummers een steeds ruimere voorsprong op.

        http://epaper.bdu.nl/stadnijkerk/epaperarchive/2009/12-02/epaper/8238567.htm,

        Volgens coach Edwin Berends konden zijn jongens geen potten breken in deze uitwedstrijd en kan er worden teruggekeken op een niet al te beste wedstrijd en werd het een verdiende overwinning voor de Blaricummers. De ruststand was 1-0 en kort daarna werd het al 2-0.

        http://www.asvankeveen.nl/voetbal/wedstrijdverslagen/wedstrijdverslagen2en3november2013,

        Blaricummer 2.0

        van Blaricum; uit Blaricum; in Blaricum; van de Blaricummers
        Minder gebruikelijk dan het synoniem Blaricums, maar vaak nog in namen.

        Algemene voorbeelden


        De 7e groepswandeling van Wandelvierdaagse het Gooi was weer een prachtige tocht. Natuurlijk hielp het heerlijke wandelweer maar ook de gevarieerde route langs Bussumse villawijken, door Naarden Vesting en langs de Blaricummer lammetjes, en niet te vergeten de gezellige deelnemers, zorgden voor een geslaagde wandeling.

        http://www.wandelvierdaagsehetgooi.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=157:groepswandeling-13-april-2014&catid=1:latest-news&Itemid=34,

        De Blaricummer boeren betaalden eens per jaar recht van doorgang, berekend naar de dammaat land.

        http://www.europese-bibliotheek.nl/en/Books/Eemnes_in_oude_ansichten_deel_2/100-103200/Article/7

        De donderdag na de Blaricummer kermis zijn we van start gegaan met het uitzetten en het ontgraven van de baan. Na op de vaste grond te zijn gekomen, is er drainage aangebracht en daarna een laag zand met daarop het kleipakket van ongeveer 40cm dik.

        http://www.pullingeemnes.nl/index.php/kleibaan,

        De Blaricummer Business Dagen zijn het event voor ondernemers, ondernemende managers, starters, zzp-ers en iedereen die wil netwerken!

        http://gooi.meerbusiness.nl/Evenementen/item/event/33/Blaricummer-Business-Dagen-27-amp-28-oktober-2011,

        De Blaricummer Business Club is omgedoopt tot de Gooische Business Club.

        http://nl.linkedin.com/in/uwpersoonlijkeassistente

        De Blaricummer Meent, een nieuwbouwplan in Blaricum, ontwikkelt zich en komt tot leven. De eerste huizen zijn inmiddels opgeleverd en worden naar volle tevredenheid bewoond.

        http://www.fundament.nl/blog/webinar-nieuwbouw-blaricummermeent/,