Bosschenaar


Bosschenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit de stad Den Bosch; inwoner van de stad Den Bosch

Semagram


Een Bosschenaar…

is een persoon

 • [Plaats] woont doorgaans in de stad Den Bosch
 • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit de stad Den Bosch; is geboren in de stad Den Bosch

  Algemene voorbeelden


  Jeroen Bosch is een van de bekendste middeleeuwse Bosschenaren. Zijn schilderkunst is bekend bij vele kunstliefhebbers en met de expositie in het Jheronimus Bosch Art Center wordt nu het grote publiek bereikt.

  http://www.youropi.com/nl/den-bosch/activiteiten/jeroen-bosch-museum-6837

  Een van de gevolgen was dat de openlijke uitoefening van het katholieke geloof werd verboden [...]. Een nieuwe tijd brak aan op het einde van de 18e eeuw toen met de komst van de Fransen de katholieken hun vríjheid herkregen. Toen bleek dat het carnaval de Bosschenaren in het bloed zat.

  http://www.oeteldonk.org/

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  Bosschenaar 1.1

  iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Den Bosch
  Meestal in het meervoud.

  Semagram


  Een Bosschenaar…

  is een persoon

    Algemene voorbeelden


    Landskampioen EBBC Den Bosch heeft tot de laatste seconden van de tweede wedstrijd tegen het beperkte Slask Wroclaw moeten knokken om zijn plaats in de tweede ronde van het toernooi om de Europese beker te veroveren [...]. EBBC had het zich vorige week al onnodig moeilijk gemaakt door in eigen zaal een ruime voorsprong tot minimale afmetingen te laten verschrompelen. Het leidde niet tot grote zorg, want de Poolse tegenstander had weinig indrukwekkends vertoond. Dat gebeurde in Wroclaw ook niet, maar de Bosschenaren bleven zelf ook ruim onder de maat.

    Meppeler Courant,

    Na de aftrap duurde het bijna een minuut voordat Den Bosch eindelijk de bal aan de tegenstander verspeelde en die prestatie had weinig met subliem combinatiespel van de Bosschenaren van doen.

    NRC,