Delfzijler


Delfzijler 1.0

iemand die afkomstig is uit Delfzijl; inwoner van Delfzijl

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Delfzijler…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Delfzijl
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Delfzijl; is geboren in Delfzijl

    Algemene voorbeelden


    Delfzijl en Pinksterfeesten…, namen die door de rechtgeaarde Delfzijler in één adem worden uitgesproken. Zij, die hun wortels in de havenstad aan de Eems hebben, komen met Pinksteren "thuis". Voor de 130e keer in successie werden de festiviteiten door het bestuur van de Koninklijke Zeil en Roeivereniging Neptunus, die dit jaar 135.000 bezoekers op de been brachten, georganiseerd.

    http://delfzijl.web-log.nl/delfzijl/2006/06/haven_van_delfz.html

    Hij is een geboren en getogen Delfzijler en weet wat hier al jaren speelt. Ik denk, dat ik mijn stem maar aan hem geef. Hij is serieus en ik weet, dat hij Delfzijl er graag weer bovenop zou willen helpen.

    http://www.dvhn.nl/article292029.ece,

    Vanouds werken veel Delfzijlers in de havens en industrie. In deze sectoren is tegenwoordig veel minder laaggeschoold werk dan vroeger.

    www.delfzijl.nl/document.php?fileid=7971&m=1&f...1&c

    Delfzijler 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Delfzijl
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Delfzijler…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        VAKO heeft haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De roodgele brigade van trainer Edwin Prins won met 2-1 van Neptunia uit Delfzijl. VAKO, dat starte in dezelf basiself als tegen Forward, begon voortvarend aan de wedstrijd. Na drie minuten werd Robert-Jan Moes even buiten de zestien meter op foutieve wijze afgestopt door een Delfzijler waardoor VAKO een vrije trap kreeg toegewezen.

        http://www.vakovoetbal.nl/zo1/zo1-verslag.htm

        Na jaren van harde training is het de spelers van Eemsrobben II gelukt om op een uitermate succesvolle manier waterpolo te spelen [...]. Al heel snel werd afgelopen zondag duidelijk wie de baas was in Dubbelslag. Het eerste kwart kon ZPCA I nog meespelen met de Eemsrobben maar daarna werden de Damsters onder de voet gelopen door de Delfzijlers.

        http://www.eemsrobben.nl/nl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=22&Itemid=37,

        Delfzijler 2.0

        van Delfzijl; uit Delfzijl; in Delfzijl

        Algemene voorbeelden


        In de Delfzijlse productielocatie van Teijin Twaron wordt een kunstvezel gemaakt die bij hetzelfde gewicht zo'n zes keer sterker is dan staal en bovendien hittebestendig, zuurbestendig en kruipvast. De Twaronvezel is op de hele wereld terug te vinden in onder meer kogelvrije vesten, autobanden, remblokken en helmen. De Delfzijler fabriek produceert 17.000 ton aramide-polymeer per jaar.

        http://www.stork-aerospace.com/downloads/TechnicalServices/SISE/Qbericht_1_2005.pdf,

        Petrus opende de poort op een kier, zodat de Appingedammer een blik naar binnen kon werpen. Deze hoorde op de achtergrond zachtjes de engelen zingen [...]. De arme drommel die de toegang was geweigerd, wilde in elk geval nog even kijken of hij nog bekenden zag. Tot zijn stomme verbazing en verontwaardiging merkte hij dat er verschillende van die rasechte Delfzijler strandjutters een plaats hadden gekregen.

        http://www.beleven.org/sagen/appingedam/hoe_de_appingedammer_in_de_hemel_kwam.html,