Drentse


Drentse 1.0

vrouw die afkomstig is uit Drenthe; inwoonster van Drenthe

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Drentse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Hoofdsemagram: Drent


    Algemene voorbeelden


    De 22-jarige sprintster uit Gasselternijveen krijgt hiermee de beloning voor haar goede wielrenprestaties van dit seizoen. De Drentse, zestiende bij de nationale titelstrijd in Meerssen, rijdt voor de Keukengildeploeg van Monique Knol.

    Meppeler Courant,

    Succesvol vrouwennetwerk Advitmo slaat haar vleugels uit in Assen. Een voor Nederlandse begrippen uniek vrouwennetwerk. Met één hoofddoel: zorgen dat de vrouwen in Noord-Nederland sterker en succesvoller worden en heel concreet: meer winst maken. Tijdens deze eerste bijeenkomst kunnen de zakelijke, ondernemende Drentsen kennismaken met de werkwijze van Advitmo.

    http://www.advitmo.nl/staticimgs/Persbericht_8_juni_2010_Advitmo_in_Drenthe.pdf,

    Het is nu enige tijd rustig geweest wat deelname aan grote internationale concoursen betreft. Over twee weken mag de Drentse zich echter weer met de toppers uit de ponysport meten tijdens een wedstrijd in Duitsland.

    Meppeler Courant,

    Eenmaal het diploma op zak opende ze haar bedrijf aan huis (in Beilen), bezocht huwelijksbeurzen (straks weer de Wedding Bells in Emmen, op 20 januari), zette een eigen website op (www.pwc-wedding.nl) en twijfelde geen moment of er wel markt voor haar werk is. "Ik ken de verhalen, blunders en drama's. Er is écht dringend behoefte aan advies en begeleiding." De Drentse biedt dat.

    Nieuwsblad van het Noorden,

    Het NIC Assen kreeg in de barrage een droombezetting, maar de Drentsen misten de eindzege in de Grote Prijs op een haar. Terwijl Vincent Voorn won, legden Julia Kayser en haar Marc Houtzager uit Rouveen beslag op de tweede en derde plaats.

    http://plaatsen.inhetnieuws.nl/Wanneperveen/plaatsen/Hoorn,